През предстоящия уикенд, последен за месец февруари, екскурзоводите и уредниците в Градската художествена галерия отново ще Ви очакват да заведете децата си в изложбените зали. За вход плащат само възрастните придружители, а децата са гости на галерията.

 

С единичен или семеен маршрутен билет можете да посетите трите временни изложби в залите на:

 

-       ул. „Княз Александър I“№15 („Всяко утро е различно“ на Станка Александрова);

 

-        Галерия „Капана“ на ул. „Райко Даскалов“ №29 („Безсмъртие във вечността. Георги Герасимов – живопис, графика и рисунка“);

 

-        Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 („Живописта сега – Пловдив 2021“).

 

В Стария град пък можете да покажете на децата прекрасните картини на Енчо Пиронков в постоянната му експозиция, която се намира на ул.“Васил Кънчев“ №1.

 

Когато посетите „Цанко Лавренов“ и „Мексиканско изкуство“, разположени в обща сграда на ул. „Артин Гидиков“№11,  детето ще може да порисува, но също и да покаже колко е наблюдателно, ако открие от коя картина са детайлите, които му показват на таблет. Игра с таблет и рисуване очаква малките посетители и в други две постоянни експозиции на галерията: „Икони“ ( ул. „Съборна“ №22) и „Георги Божилов – Слона“ (ул. „Княз Церетелев“№1).

 

В последните три сгради екскурзоводите ще им поставят и печати върху специалната картичка „Месец на децата в музеите на Пловдив“. Ще им подарят и от красивите значки на галерията. В неделния ден значки и печати се раздават само в сградата с иконите.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…