Print this page

Креатинът е един от най-често купуваните продукти, които присъстват в повечето фитнес програми. Той има отношение не само към постигането на добри спортни резултати, но и за забавяне на процесите на стареене, подобряването на паметта и прочее. Могат да се открият различни видове добавки от този вид, чието действие и ползи се доказват при правилен и редовен прием. В онлайн магазин fitnesdobavki.net ще намерите богат асортимент от препарати с креатин, но и ще научите повече за тяхната употреба. 

Какво е креатин

Рядко могат да се постигнат забележителни фитнес резултати, ако в тренировъчната програма не са включени подходящи хранителни добавки като тази. Тя е вид суплемент, който представлява молекула, произвеждана от човешкото тяло като креатин фосфат. Ролята ѝ е да доставя енергия на клетките, което води до тяхната по-висока ефективност. Creatine не е стероид и не оказва никакво вредно въздействие върху хормоните. 

Какви видове има

При правилен прием той няма странични ефекти, като е подходящ дори и за жени. Може и да се натъкнете на твърдението, че креатин монохидрат води до задържането на вода в тялото, което е отчасти вярно, а отчасти не. Факт е, че има известно водно задържане, но то не е подкожно, а се осъществява в мускулната клетка, което се определя и като предимство. Освен този вид разновидност на creatine, можете да пиете още и:

  • Хидрохлорид;

  • Фосфат;

  • Малат;

  • Кре-алкалин и др.

Ползите от приема на creatine не са никак за подценяване, като се свеждат основно до растежа на мускулна маса. Добавката се отразява благоприятно върху когнитивните умения, намалява умствената умора и подобрява паметта. Тя се определя като финансово достъпен продукт, който всеки начинаещ или напреднал фитнес ентусиаст е добре да пие. 

Откъде да го купим

Все по-често се говори за прием на хранителни добавки, с които да укрепим здравето си и да се радваме на висок тонус в натовареното ежедневие. Техните ползи не са никак малко, като се предлагат и специални препарати за спортисти. Предназначението им е по-тясно и в общи линии се характеризира с това, че те помагат за натрупването на мускулна маса, за ефективното изгаряне на мазнини, също както и за по-бързото възстановяване на тялото след динамична тренировка. 

В магазин fitnesdobavki.net ще ги откриете на достъпни цени и с много високо качество, като част от продуктовата гама са препаратите с creatine. Поръчайте подходящ вид онлайн и започнете приема му по-скоро, за да постигнете и отлични фитнес резултати. We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…