Тази седмица ще пазаруваме за лятото и ще претворяваме антични мозайки

23 април

Open-air FREA market Plovdiv

Кой няма търпение отново да е лято! От магазина са селектирали за вас ефирни материи, морски десени и летни аксесоари подходящи за предстоящия сезон, който бавно, но сигурно пристъпва

FREA

бул. Цар Борис Обединител 58

11 часа

Пловдив 2019: представление "Хиджиката, самураят от Севера"

„Хиджиката, самураят от Севера“ е следващата фаза от развитието на спектакъла „Хиджиката и неговият двойник“, представен в рамките на програмата на Пловдив 2019. Това беше спектакъл, посветен на Тацуми Хиджиката, легендарният създател на буто – авангардната японска танцова форма, преобърнала историята на съвременните сценични изкуства. Тази нова версия на представлението се фокусира върху паралелите между биографията и фантастичните сюжети в творчеството на Хиджиката, както и върху странните връзки между фигурите на хореографа Хиджиката Тацуми, самурая Хиджиката Тошизо от 19 век, писателя Юкио Мишима, римския император Хелиогабал и не на последно място – самурая от българския Север Леонид Йовчев.

Събитието ще се проведат при спазване на всички задължителни противоепидемични мерки (носене на маски, спазване на дистанция, дезинфекция).

Представлението е от проекта Ex corpore, част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е осъществен с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична Община и Министерство на културата. Дейността на Метеор през 2021 г. се осъществява с помощта на Национален фонд „Култура“.
Гостуването на спектакъла „Хиджиката, самураят от Севера“ в Пловдив е подкрепено от Министерство на културата.

Студио 1 на Радио Пловдив, ул. „Найден Геров“ 8
Вход свободен с предварителна регистрация на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

19 часа

MANU at BALLY CLUB

Този петък за доброто настроение ще се погрижи DJ MANU! Партито започва от 20:00 часа със свежа и позитивна селекция!

Bally Club

20:00 – 23:00 часа

24  април

Еко работилница за претворяване на образци на антични мозайки

По повод честванията на 52 години от основаването на Управление „Старинен Пловдив” и Световния ден на Земята Общински институт „Старинен Пловдив” кани малчуганите на образователно-творчески еко работилници.

Те ще се реализират на 24 и 25 април от 11:00 до 15:00 ч. в Малка базилика (гр. Пловдив, бул. „Княгиня Мария Луиза” №31).

Всички материали са осигурени от организатора. Входът е свободен!

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от инициативата „Училище в музея и музеят в училище”.

11:00 – 15:00 часа

Малка базилика

Градски тур "Пловдив по арменски"

Преживявали ли сте разходка от арменската черква “Сурп Кеворк” в Стария Пловдив, през къща “Хиндлиян” на богатия арменски търговец и дарител Степан Хиндлиян, разговаряли ли сте с арменец златар за занаята му, отпивали ли сте ефирни отлежали арменски коняци, знаете ли историята на арменската диаспора в Пловдив и защо Яворов възпява арменците в едноименното си стихотворение, опитвали ли сте най-вкусните арменски ястия като съхторац, хавгите долма, хайдари, баба гануш и съмпуг?

Цената на тура е 48 лв. и включва:
- посещение на къща "Хиндлиян" в Стария Пловдив и беседа;
- обяд с традиционни арменски ястия и презентация от шеф готвач;
- дегустация на два вида отлежали арменски коняци и презентация;
- среща с арменски майстор златар;
- беседа от лицензиран гид за историята на заселване на арменците в Пловдив, за арменската църква "Сурп Кеворк" и за училището.

09:00 – 13:30 часа

VERA RUSSO a.k.a. FAITH DJ

Vera Russo e поп певица, водеща, танцьор и имитатор, а от година насам заявява обещаващо и амбициозно начало на дейноста си и като DJ.Тя е първата жена, която успешно действа като House MC и Live Vocal в България. Изявява се в най-посещаваните и добри клубове у нас, диджеите я определят като майстор в този жанр. Едно от най-известните й парчета с DJ Pacho “Undressed“ покори световните хаус фестивали с оригиналния си ритъм и интересни вокали.

Прави дуети и общи участия с едни от най-добрите диджеи, както в България, така и на балканския полуостров. Сред тях присъстват имена като: Pacho B, DJ Dimo ​​BG, David Penn, Cassimm, Filatov & Karas, Crazibiza, Pele & Shawnecy, Samuele Sartini, Consul Trainin, Liva K, Mahmut Orhan, DJ Sava и др.

Bally Club

19:00 – 23:00 часа

29 април

Великденски базар "Капана"

Една от емблемите на Пловдив през последните няколко години - Базар Капана се завръща през април, по случай Великденските празници с много изненади.

Емблематичният квартал ще приюти отново най-добрите автори, творци и занаятчии в страната.

Над 70 български автори отново ще ни изумят с въображението си и ще ни поднесат с усмивка и лично отношение прекрасните изделия, в които са вложили много труд и любов. Ще се насладим и на отбрани вкусове от майсторските ръце на най-добрите родни и международни производители на качествени храни и напитки.

Ул. Райко Даскалов/ Малката главна

29.04-02.05

10:00 – 22:00 часа.

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

Източник:Lost in Plovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…