Тази седмица ще пием вино и хапваме гурме

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

07 април

Z.I.P. @ The Post

Този петък на гости ни са Триото Z.I.P.!
Очаква се времето да е хубаво за това започваме от терасата от рано и после се местим вътре в бара за щури танци.

Пощата - The Post

20:30 – 02:00 часа

Bally Club Pres. Dancing Pavements With Peril

PERIL е креативен и талантлив диджей с модерен поглед на електронната музика, който ще ни представи актуална селекция, която е гаранция за настроение през цялата вечер.

Bally Club

21:00 – 03:00 часа

08 май

Дефиле "Вино и гурме" 2021

Старият град Пловдив  отново ще е домакин на „най-най-добрата комбинация на вино и храна“.  Прекрасните български вина и вкусните деликатеси очакват своите любители!

Фестивалът изненадва с рекорден брой участници. Винопроизводители и производители на храни ще Ви очакват с изискани комбинации-специалитети само и единствено за посетителите на фестивала. И всичко това ще бъде гарнирано с онзи неповторим привкус, който може да се усети само тук, в сенчестите дворчета на възрожденските къщи. В 10 от тях ще бъдат разположени всичките 39 участници, от които  винопроизводители – 27, производители на храни и аксесоари – 12. Събитието е прекрасен повод за приятна съботно-неделна разходка, на която заедно с приятели ще споделите сладка раздумка с чаша хубаво вино  и неустоими  вкусотийки. Старият град ви очаква за един различен и забавен винен уикенд.

Старинен Пловдив

08.05 11:00 до 09.05 18:00 часа

Разходката на Джейн кв Мараша

Разходката на Джейн е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите, в които живеем. Разходка, по време на която пред нас се разкриват неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, покрай които преминаваме всеки ден. Разходка, по време на която можем да генерираме идеи за бъдещия облик на квартала и споделяйки, заедно да “нарисуваме” по-удобни публични пространства.

В съботния ден, на 8-ми май от 11 часа, БГ Бъди активен и Free Plovdiv Tour ви канят на една по-различна разходка - Разходката на Джейн. Една разходка, по време на която ще се запознаем с миналото, настоящето и бъдещето на квартал Мараша - един от най-любимите на пловдивчани квартали.

Пл. Съединение

11:00 часа

I 5KOV & KIRO at BALLY CLUB

Тази събота в BallyClub е отредена за най-добрите хитове от House музиката. Зад пулта ще застанат I 5KOV a.k.a DJ ILIYAN & KIRO! Oчаква Ви позитивна и динамична музикална селекция, танци до сутринта, с весели и усмихнати парти хора.

Bally Club

21:00 – 03:00 часа

Dj Skill at The Post

Събота на гости ни е DJ Skill!
Започваме от тераската с приятна музика и хубаво време докато още е светло, а после пренасяме купона горе в бара.

Пощата - The Post

21:00 – 03:00 часа

Fukko | Disco in the Garden

Готови ли сте за танци под звуците на подбраните плочи на Fukko?

Нямаме търпение да чуем неговата селекция от Disco Edits и Nu-Discо!

Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop

18:00 часа

09 май

Концерти на открита сцена

Концерт „Българската класическа музика на XX век“
Талантливи пловдивски деца свирят на една сцена с изтъкнати професионални музиканти

Участници:
Трио „Санатон“
Симеон Стойчев  - 8 г., ученик в НУМТИ “Добрин Петков“
Борис Стойчев – 12 г. ученик в НУМТИ “Добрин Петков“
Маестро Мичо Димитров – концертмайстор на Опера Пловдив  и Ирен Капеловска – музикален съпровод, преподавател в НУМТИ „Добрин Петков“

В близост до сцената ще бъде разположен щанд на Център „Европа Директно -Пловдив“ с  безплатни рекламни материали, свързани с тематиката за Деня на Европа

Стълбите на Каменица

18:30 часа

10 май

Изложба „История на Пловдивския баскетбол от 1913 до днес“

Тя  разказва за създаването и пътя на баскетбола  под тепетата. Инициатор и автор е инж. м.с. Васил Нейчев – дългогодишен деятел на този спорт в нашия град. На двадесет и пет табла са представени фотоси, придружени от пояснителни текстове, включващи снимки на видни личности, моменти от знакови двубои, купи, медали, гостувания на звезди като Харлем глоубтротърс и т.н. -  славни моменти от историята на баскетбола в Пловдив.

Изложбеното пространство на Изкуствотеката на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив, фоайе ет.2,

18:00 часа

11 май

Изложба "Вместо Автопортрет"

Известният график Людмил Георгиев избра Градската художествена галерия за своята първа самостоятелна изложба в Пловдив. Въпреки наситената си изложбена дейност досега не се е представял самостоятелно пред пловдивска публика.

На двата етажа в Галерия „Капана“ (ул. „Райко Даскалов“ №29) от 11 май до 6 юни ще бъдат експонирани негови графични творби, обединени от заглавието „Вместо Автопортрет“. По-голямата част от тях са създадени през изминалата година и разкриват „устойчивите теми, които вълнуват автора, неговите пластически търсения“.

Галерия Капана

17:00 – 19:00 часа

13 май

Международен фестивал на поезията "Орфей – Пловдив" 2021

Четвъртото издание на Международния фестивал на поезията „ОРФЕЙ – ПЛОВДИВ“ 2021 ще се проведе от 13 до 15 май в Малката базилика на Пловдив.

В него участват 12 автори от 9 страни: САЩ, Индия, Испания, Израел, Мароко, Румъния, Молдова, Северна Македония, Албания и България.

Мултиезичният сайт на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu вече е обновен с творбите на почти всички участници в тазгодишното издание. Те са публикувани на роден език и в превод на български и на английски. В сайта ще откриете и Програмата за всички събития в тазгодишния „Орфей – Пловдив“ 2021.

Източник: Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…