Тази седмица ще празнуваме Деня на детето с много музика и ще можем да се включим в различни спортни активности

30 май

Втори ден на фестивала

Детски фестивал на знанието и движението – „Четем, спортуваме, успяваме!“   

В неговите рамки децата ще могат да се запознаят със здравословния и активен начин на живот, с безопасното пребиваване сред природата, с дейността на институции и организации, свързани с туризма, екологията, спорта, долекарската помощ и др. Ще  представят екипировки, методи за спасяване и други техники за оцеляване. Демонстрациите ще се реализират около и във Виенския павилион на Цар Симеоновата градина. Пак в парка ще бъде ще се проведе ориентиране в градски условия. По същото време по алпийски способ, ще бъде изкачена северната стената на Библиотеката.

пред Библиотека Иван Вазов

10.00 часа

Спортно събитие "Европейска миля Пловдив"

Първият град, който изминва заветната миля, е Пловдив - Европейската столица на културата - 2019. В града са планирани множество “подгряващи събития”, следвани от голямо Flagship събитие, и още множество активности, проведени от координиращата организация и нейни партньори през останалата част от годината.

На 30 май, неделя, от 11 до 13 ч, сдружение БГ Бъди активен и сдружение СПРИ РАКА организират крос на територията на Гребна база - Пловдив, като програмата му ще включва различни спортни активности за малки и големи. Основна част от събитието ще бъде пилотното издание на European Mile, като всички ще имат възможност да се включат в масов крос, изминавайки разстоянието от 1 миля и по този начин да подпомогнат инициативата Спри Рака. Всеки включил се и изминал разстоянието може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. По този начин всеки допринася за социално значима кауза, която е различна за всяка държава част от кампанията. В България, с всяка измината миля ти допринасяш и за борбата с рака. European Mile ще подкрепи инициативата Stop Cancer, която подкрепя клиниката по клинична хематология към УМБАЛ „Свети Георги" Пловдив.

Гребна база

11:00 – 13:00 часа

Концерт "Sting the opera"

Великолепната музика на Стинг в симфоничен аранжимент ще бъде представен в един специален концерт на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора и Военния биг-бенд с диригент кап.Цветомир Василев. Солист е известният джаз-изпълнител Петър Салчев. „Sting the Opera”.

В концерта „Sting the Opera” /буквално „ужили Операта“/ ще чуем едни от най-популярните пеcни на британската музикална легенда Стинг cpед които, pазбиpа cе, „Еnglіѕhman in Nеw Yоrk”, „Fіеldѕ of Gоld”, „Ѕhаре of Му Hеart”, „Еvеrу Breath You Take”, „Roхanne”, „Russians”, „If I Ever Lose My Faith in You”, „Mооn over Bourbon Street” и дp. Аранжиментите са на Дейвид Хартли, Мишел Льогран, Роб Матис, Винс Мендоса, Стивън Меркурио, Бил Рос и Никола Тескари.

Лятна сцена ОРФЕЙ, Пловдив

20:00 часа

31 май

MOVE Week Пловдив

През 2021 година празнуваме 10-тото издание на MOVEWeek - Седмица на физическата активност и спорта. Пловдив традиционно ще бъде градът с най-богата програма, като важно е да отбележим че Градът под тепетата е един от първите градове включили се в MOVE Week и до днес, организацията на събитието през 2012 е пример за добра практика,  споделяна в повече от 30 страни в Европа и извън нея

Юбилейното издание на събитието ще започне в последната седмица на месец май и ще обхване първата седмица на юни - от 31-ви май - 6-ти юни.

Какво ще ни поднесе десетото, издание на MOVE Week в Пловдив?

В Седмицата на физическата активност и спорта сдружение БГ Бъди активен планира множество активности и предизвикателства, като програмата ще бъде разделена на делнична и MOVEWeeekend

През цялата седмица, пловдивчани ще могат да се включат в различни спортни активности, които ще се проведат на територията на Plovdiv Stage Park - новата локация в подножието на Младежки хълм.

От 31 май до 04 юни, всеки следобед ще можете свободно да посетите и изберете различни физически активности в търсене на своето движение. В програмата са планирани бойни изкуства, представени от водещи пловдивски клубове или функционални тренировки и активности за деца, представени от професионални треньори на WOW GYM. Отделно от това по време на седмицата ще дадем тласък на пилотната инициатива от кампанията NowWeMove - European Mile, и ще раздвижим участниците с дистанцията от 1миля (1.6км). Всеки включил се и изминал разстоянието може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. По този начин всеки допринася за социално значима кауза, която е различна за всяка държава част от кампанията.

31.05 в 08:30 часа до 6.06 в 20:00 часа

TV Series Quiz / Куиз за сериали май

Заповядайте да проверите знанията си на тема сериали и да се забавлявате в приятелска обстановка и качествена музика.
Съберете отбор и направете своята резервация.
Състезанието се провежда в пет кръга с различна трудност.

Club Fargo

20:00 – 23:00 часа

 

01 юни

Международен детски балетен фестивал „С любов за танца”

По традиция МДБФ се провежда през година винаги от 1 до 4 юни. По време на фестивала се провеждат и съпътстващи събития, сред които открити уроци за участници и открити уроци за балетните педагози като темите са винаги различни. Тези уроци се провеждат от изтъкнати балетни педагози и хореографи! Те са безплатни за участниците! Фестивалът се организира от Община Пловдив, Фондация „Буратинобалет” и Балетно студио „Буратино”.

Дом на Културата „Борис Христов”

Концерт-спектакъл "Къде ми са детските книжки?"

Опера Пловдив кани малки и големи на един вълнуващ концерт-спектакъл "КЪДЕ МИ СА ДЕТСКИТЕ КНИЖКИ?" с най-популярните и обичани песни от български детски филми изпълнени от децата на АКАДЕМИЯТА НА ГОСПОЖА ОПЕРА, ОРКЕСТЪРА НА ОПЕРА ПЛОВДИВ, със специалното участие на Юлия Йорданова - КЕРАНА!

Повече от 100 артиста ще се качат на сцената, за да направят едно емоционално музикално пътешествие из любимите песни от детското кино от 70те и 80те години – ‘‘Войната на таралежите", "Неочаквана ваканция", "Васко Да Гама от село Рупча" и др.
ИГРИ "БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ" ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ, МНОГО ЗАБАВЛЕНИЯ, НАГРАДИ И ЛАКОМСТВА ОЧАКВАТ ДЕЦАТА В СЪСТЕЗАНИЯТА ВЕДНАГА СЛЕД КОНЦЕРТА!

ГОЛЕМИЯТ ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ ЩЕ БЪДЕ ИЛЮЗИОНИСТЪТ СЕРДЖО АЛФОНСО И НЕГОВИТЕ НЕУСТОИМИ ФОКУСИ СЪС САПУНЕНИ БАЛОНИ - КОМПЛИМЕНТ ОТ ДАВИДЕ КРИСТИАНО ЗА ДЕЦАТА НА ПЛОВДИВ.

Хълм Бунарджика

18:00 часа

ГОЛЯМ ДЕТСКИ КОНЦЕРТ IX Римският стадион посреща Алиса от страната на джаза

Превърналият се в традиция “Голям детски концерт” под наслов “Римският стадион посреща Алиса от страната на джаза” ще се състои за девета поредна година на 1 юни с вход свободен като подарък за пловдивските деца и техните родители.
МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, фондация “Музикартисимо”, Министерство на културата.

„Алиса в Страната на джаза“ е музикално-театрално представление по сценарий на Невена Григорова, което разказва за преживяванията на героинята в един чуден свят - с истински джаз бенд, строга Метронома, пееща котка и завладяващ танц. Благодарение на вълшебните си помощници, Алиса се научава да пее и да танцува, и най-вече да се забавлява, оставяйки вдъхновението да я води.

Римски стадион

18:30 часа

02 юни

Сценарист за една вечер - креативно състезание

Сценарист за една вечер различно и шантаво събитие с уникална структура, организация и фокус. Тук ти ще се научиш как се пише сценарий, ще си напишеш такъв и чрез приятелско състезание можеш дори да спечелиш награда.
Събитието е интерактивно, пълно с изненади, обрати и най-вече смехове. То ще те предизвика, провокира и ще ти остави незабравими спомени, за което ние гарантираме с над 10 проведени събития до този момент.
Лекторът и водещ на събитието е дългогодишният професионален сценарист Деян Георгиев, който ще те въведе в играта от вратата и за нито секунда няма да се почувстваш объркан.
За пръв път в това събитие ще имаме и Ко-водещ - Макс, който също има познания и опит в писането на сценарии.

Всичко, което ти трябва за подготовка е:
Отбор (макар, че можеш да дойдеш и самостоятелно)
Лаптоп (макар, че можеш да пишеш и на лист)

Предварителна резервация

Вход:10 лева на човек

Offline Café

18:30 часа

03 юни

Изложба "Небеса" на Иван Богоев

Младият художник Иван Богоев се завръща в „мексиканската къща“ на Градска художествена галерия - Пловдив с нова авторска изложба пет години след първата си изява на същото място.

Той е нарекъл изложбата си "НЕБЕСА", а гостите му ще видят най-новите творби на артиста.

Събитието ще бъде отбелязано със стил и автентичност в неповторимата атмосфера на Експозиция "Мексиканско изкуство" на ул.“Артин Гидиков" №11, Стария град. Гостите на изложбата ще се насладят на изцяло нови платна, чието послание ще докосне най-светлото и красивото в душата - връзката с небесата от които произлиза земята, бидейки одухотворена от тях. Това е втората поредна изложба на Иван в Експозиция "Мексиканско изкуство". Като сюрприз и приятно допълнение художникът ще отпразнува и сподели с гостите очарованието и магията на изкуството точно на своя 33-ти рожден ден, когато е и денят на изложбата. Един дългоочакван творчески миг очаква да бъде споделен. Заповядайте и се насладете!

Градска художествена галерия

Старинен Пловдив

Plovdiv Food Park Festival 2021

От 3-ти до 6-ти ЮНИ 2021 г., ще сме отново заедно приятели!
Най-вкусният фестивал в Пловдив, овкусен със Сол-Пипер, ухание на Канела, Мента, Карамел и Хмел!

Plovdiv Stage Park

Младежки парк

19:00 – 23:30 часа.

Източник: Lost in Plovdiv

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…