Тази седмица в Пловдив ще танцуваме и ще откриваме изложби

18 юни

Изложба „PERSONA“ на Силвия Митовска и Петър Белев

Думата "персона"  произхожда от латинския глагол „personare“ и в античността служи за название на театрална маска. Терминът еволюира и днес определя един от архетипите в психологията на Юнг : идеалния аспект на личността, който ние представяме на външния свят…

Творбите от изложбата изобразяват една анонимна, непозната за авторите личност. Тя няма конкретни заслуги, но нейният образ по абсурден път се превръща в монумент, няма самоличност, но заживява нов живот чрез своите уголемени репродукции. Те приемат формата на гигантски маски.

Изложбена зала „2019“

17:00 – 19:00 часа

ROCK THE BOX

С вечерен Уормъп и нощен Овърхийт ще се отбележи откриването на двете изложби - Мартина Вачева / Circle Pit / галерия Sariev и Poetische Tiere / Лазар Лютаков и Карин Фошар / FLUCA - Австрийски културен павилион.

Започва  се в 17:00 ч. в artnewscafe и продължаваме в Club Fargo!

Artnewscafe

Club Fargo

17 часа

Базар за картини@Изкуствата в Контрабас

От заведението ще ви представят изложба - базар на отбрани автори, художници, калиграфи, фотографи, илюстратори и талантливи любители на изобразителното изкуство.
Дворът им ще приюти почитатели, клиенти, купувачи и зяпачи, за които Стария град на Пловдив е не само приятно място за разходка, а също и артистично пространство за срещи с нови талантливи и сговорчиви хора.
В съботата и неделята ще работят от 12 ч. на обед... та чаааак до 01. часа след полунощ.
Заедно с изложбата - базар ще се насладите и на кулинарните им умения в кухнята и на бара.
Не пропускайте и вечерните  джаз срещи с музика на живо.

Контрабас

17 часа

Премиера на „Все още млади“

Те създават музика, кино, театър и литература. Рисуват, снимат или разказват по някакъв напълно различен начин. Вълнуват се от живота, който ги заобикаля, понякога не са съгласни с него, понякога му се смеят, друг път – той на тях. Общото между нашите герои този път е това, че са избрали да създадат нещо в свят, който изглежда си има всичко. А младостта е декор, сред който, както знаем, всичко е възможно.“

За музикалното настроение след представянето на броя ще се погрижи Toni A от @How 2 Plovdiv

Нула32 е безплатно градско списание, което излиза веднъж на всеки три месеца и се разпространява в десетки обекти из града. Списанието в няколкохиляден тираж създава градска култура като се опира на истории и образи от пловдивското минало и настояще, опоетизирани и разказани така, че от непознат фон в ежедневието те се превръщат във важен детайл, осмислящ живота в и на града.

Club Fargo

19:30 часа

Острото Terrace Edition

Острото парти се завръща в Пощата!
Започва се от 20:00часа на терасата и след това се мести вътре за още танци.

Пощата

20:00 – 02:00 часа.

Всички подбрани предложения може да видите в Lost in Plovdiv.

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…