Харизматичният Александър Мутафчийски е Менелай на сцената на Летния театър от 21.00 часа

Прелестната Илина Михайлова ще изгрее на сцената в ролята на Елена

Днес пловдивската публика ще се наслади на таланта на символа на българското оперетно изкуство Александър Мутафчийски, който ще е Менелай  в „Хубавата Елена“. На сцената на Летен театър „Бунарджика“ от 21.00 часа, харизматичният певец и актьор ще забавлява с комичното си превъплъщение в образа на съпруга на „хубавата“ Елена, която предизвиква Троянската война.

Прелестната Илина Михайлова ще изгрее на сцената в ролята на „хубавата“ Елена. От години Илина и семейството ѝ живеят  и работят в Испания, но тя винаги намира време да се върне в родината си и да се срещне с българската публика. Името на Илина Михайлова нашумя, след като Хосе Карерас я кани да участва в бенефисните му концерти в София и Атина през 2019 г.. Илина и Маестро Карерас ще се срещнат на сцената и тази година – на 25 септември в Глазгоу.

Александър Мутафчийски и Илина Михайлова не веднъж са си партнирали като съпруг и съпруга в „Хубавата Елена“. Силният им артистизъм струи във всеки детайл от изпълнението им и носи на публиката несравними емоции и много забавление.

Пламен Райков ще влезе в ролята на прелъстителя Парис, а в силата на предсказанията ще ни убеди Велин Михайлов в образа на жреца Калхас.

„Хубавата Елена“ ще дирижира родения в Пловдив Кръстин Настев. Маестро Настев започва музикалния си път в Хора на пловдивските момчета, учи в музикалното училище в родния си град и завършва с отличие и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Кръстин Настев е лауреат на редица световни и български конкурси и успешна международна кариера, но с удоволствие се завръща в родния си град.

Оперетата „Хубавата Елена“ носи огромна слава на своя създател Жак Офенбах. Композиторът  се вдъхновява от „Илиада“ на Омир, а спектакълът остроумно пародира прийомите на сериозната опера, съдържанието е прозрачно завоалирано с древногръцка фабула и е остра сатира на съвременността.  „Хубавата Елена“ се развива по законите на френската комична опера, която включва в себе си диалога. Освен куплети, присъщи за оперетата, откриваме много разгърнати ансамбли, хорове, арии, големи музикални финали.

Постановката на Държавна опера Варна е на доайена на оперетното изкуство проф. Светозар Донев, хореограф е Анна Донева, сценограф - Иван Токаджиев, автор на костюмите е Ана-Мария Токаджиева.

Билети са налични на касата пред Общината, мрежата на Ивентим и на специално открита каса пред Летен театър Бунарджика в деня на концерта от 18:30 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…