Тази седмица в Пловдив ще се пренесем директно в Средната земя на Толкин и ще потънем в лудостта на европейския градивен декаденс

31 юли

 

VIII Международен Фото Салон Пловдив 2021

 

Международен фото салон Пловдив се провежда за осма поредна година и отново е под патронажите на FIAP, HPS и НСФА, и разбира се с традиционната подкрепа на община Пловдив. Въпреки всички трудности и изпитания, на които организаторите бяха подложени във връзка с мерките и ограниченията заради ковид пандемията у нас и по света, те успяха да привлекат вниманието на 353 автора с общо 4851 фотографии от 46 държави във всички 6 раздела. За финалната селекция бяха оценени 1177 фотографии на 263 участника от 42 държави.

 

В експонираната изложба са включени само част от наградените фотографии – общо от 98 автора, от 31 държави.

 

Пловдив, Цар Симеоновата градина, алеята на фонтана Деметра

 

13:00 часа

 

Лов на градски съкровища

ВХОД: Свободен

 

Игри в градска среда, които предоставят на граждани, гости на града, семейства и хора от различни възрасти, да опознаят известните и непознати страни на историята и културното наследство на Пловдив.

 

Началните точки са две, изберете по-удобната за Вас: Виенски павилион в Цар Симеонова градина или градинката зад Джумая джамия.

 

Желаещите могат да се  впуснат в търсене на градски съкровища на групи или индивидуално.

 

Чрез стратегически и ролеви игри участниците изпълняват различни мисии. Процесът е организиран през специални карти за различните локации, логически въпроси и дидактически и конструктивни задачи.

 

Като основна част от проекта, заложените в него игри ще служат като информационен бюлетин за историята, културата, архитектурата и изкуството в града.

 

По забавен, уникален и иновативен начин допринасяме за развитието на културния туризъм на града.

 

Виенски павилион в Цар Симеонова градина или градинката зад Джумая джамия

 

10:30 или 11:30 часа – 16:00 часа

 

3 години 7 Films Lab

 

7 Films Lab навършва скромни три години и ви канят на рожден ден. Ще се радват да отпразнувате този момент заедно, като за целта са ви подговили малки изненади и много веселба. Също така през деня ще се проведе и базар за авторска фотография и аналогова техника - https://fb.me/e/1K3HY6LDa 

 

Бар Пощата пък ще ви зарадват със специално измислени за целта коктейли, а за музиката ще се погрижат Lynn и Pink Tsonk.

 

Бар Пощата

 

20:00 – 03:00 часа

 

VoDou Disko

 

Найден Ангелов - VoDou Stan е израснал в София в много колоритен микс от музикални влияния. Любовта към сливането на музикални стилове и култури се засилилва и с годините прекарани в Прага и Берлин. Започва с организирането на партита Subpreme в Берлин, където диджеи от различни точки в света правят специални сетове, след завършване на турнетата си. По-късно става съсобственик на един от най-култовите ъндърграунд клубове в Берлин - "The Zone" или по-известен като "Зоната", превърнал се в гореща точка и знаково място за тази сцена.

 

Club Fargo

 

21 часа

 

YOOKOLOVE at BALLY CLUB

 

В последният ден от месеца, наш гост е добре познатият и харесван диджей YokoLove, който ще ни зареди с невероятен енергиен заряд чрез любимата ни музика!

 

Неговият стил е олицетворение на дълбоката и изпълнена с любов страна на новото deep/tech звучене. Създава впечатляващи LIVE сетове, които привличат вниманието с динамичната и провокативна музикална селекция, защото умело използва таланта и въображението си.

 

Освен хубавата музика Ви очакват качествен алкохол, свежи коктейли и много усмивки.

 

Bally Club

 

21:00 – 03:00 часа

 

01 август

 

Лов на градски съкровища

 

ВХОД: Свободен

 

Игри в градска среда, които предоставят на граждани, гости на града, семейства и хора от различни възрасти, да опознаят известните и непознати страни на историята и културното наследство на Пловдив.

 

Началните точки са две, изберете по-удобната за Вас: Виенски павилион в Цар Симеонова градина или градинката зад Джумая джамия.

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

Всички предложения на единствения дигитален гид за града под тепетата вижте в Lost in Plovdiv.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…