Print this page

Тази седмица в Пловдив ще се пренесем директно в Средната земя на Толкин и ще потънем в лудостта на европейския градивен декаденс

31 юли

 

VIII Международен Фото Салон Пловдив 2021

 

Международен фото салон Пловдив се провежда за осма поредна година и отново е под патронажите на FIAP, HPS и НСФА, и разбира се с традиционната подкрепа на община Пловдив. Въпреки всички трудности и изпитания, на които организаторите бяха подложени във връзка с мерките и ограниченията заради ковид пандемията у нас и по света, те успяха да привлекат вниманието на 353 автора с общо 4851 фотографии от 46 държави във всички 6 раздела. За финалната селекция бяха оценени 1177 фотографии на 263 участника от 42 държави.

 

В експонираната изложба са включени само част от наградените фотографии – общо от 98 автора, от 31 държави.

 

Пловдив, Цар Симеоновата градина, алеята на фонтана Деметра

 

13:00 часа

 

Лов на градски съкровища

ВХОД: Свободен

 

Игри в градска среда, които предоставят на граждани, гости на града, семейства и хора от различни възрасти, да опознаят известните и непознати страни на историята и културното наследство на Пловдив.

 

Началните точки са две, изберете по-удобната за Вас: Виенски павилион в Цар Симеонова градина или градинката зад Джумая джамия.

 

Желаещите могат да се  впуснат в търсене на градски съкровища на групи или индивидуално.

 

Чрез стратегически и ролеви игри участниците изпълняват различни мисии. Процесът е организиран през специални карти за различните локации, логически въпроси и дидактически и конструктивни задачи.

 

Като основна част от проекта, заложените в него игри ще служат като информационен бюлетин за историята, културата, архитектурата и изкуството в града.

 

По забавен, уникален и иновативен начин допринасяме за развитието на културния туризъм на града.

 

Виенски павилион в Цар Симеонова градина или градинката зад Джумая джамия

 

10:30 или 11:30 часа – 16:00 часа

 

3 години 7 Films Lab

 

7 Films Lab навършва скромни три години и ви канят на рожден ден. Ще се радват да отпразнувате този момент заедно, като за целта са ви подговили малки изненади и много веселба. Също така през деня ще се проведе и базар за авторска фотография и аналогова техника - https://fb.me/e/1K3HY6LDa 

 

Бар Пощата пък ще ви зарадват със специално измислени за целта коктейли, а за музиката ще се погрижат Lynn и Pink Tsonk.

 

Бар Пощата

 

20:00 – 03:00 часа

 

VoDou Disko

 

Найден Ангелов - VoDou Stan е израснал в София в много колоритен микс от музикални влияния. Любовта към сливането на музикални стилове и култури се засилилва и с годините прекарани в Прага и Берлин. Започва с организирането на партита Subpreme в Берлин, където диджеи от различни точки в света правят специални сетове, след завършване на турнетата си. По-късно става съсобственик на един от най-култовите ъндърграунд клубове в Берлин - "The Zone" или по-известен като "Зоната", превърнал се в гореща точка и знаково място за тази сцена.

 

Club Fargo

 

21 часа

 

YOOKOLOVE at BALLY CLUB

 

В последният ден от месеца, наш гост е добре познатият и харесван диджей YokoLove, който ще ни зареди с невероятен енергиен заряд чрез любимата ни музика!

 

Неговият стил е олицетворение на дълбоката и изпълнена с любов страна на новото deep/tech звучене. Създава впечатляващи LIVE сетове, които привличат вниманието с динамичната и провокативна музикална селекция, защото умело използва таланта и въображението си.

 

Освен хубавата музика Ви очакват качествен алкохол, свежи коктейли и много усмивки.

 

Bally Club

 

21:00 – 03:00 часа

 

01 август

 

Лов на градски съкровища

 

ВХОД: Свободен

 

Игри в градска среда, които предоставят на граждани, гости на града, семейства и хора от различни възрасти, да опознаят известните и непознати страни на историята и културното наследство на Пловдив.

 

Началните точки са две, изберете по-удобната за Вас: Виенски павилион в Цар Симеонова градина или градинката зад Джумая джамия.

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

Всички предложения на единствения дигитален гид за града под тепетата вижте в Lost in Plovdiv.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…