Академия „Никола Тесла“ стъпва на пловдивска земя по покана на възпитаниците си, с които досега са работили изцяло онлайн

Като една сбъдната мечта – така започва всичко около създаването на Академия „Никола Тесла“. Създателите ѝ – д-р Валентина Иванова и д-р Марияна Райкова,  са дългогодишни университетски преподаватели с опит с деца и студенти. Те събират под един покрив най-добрите учители и най-добрите ученици.

За преподавателите от Академия „Никола Тесла“ знанието не е самоцел, то е средство и път. Първоначално в Пловдив екипът ще предложи занимания по Robo English, програмиране на С++ и подготовка за матури. Чрез интересни и занимателни уроци те помагат на възпитаниците си да вървят към своя успех – при кандидатстване и в дългосрочен план – като професионално израстване, за да навлязат в утрешния ден, в света на технологиите, но не като ползватели, а като създатели. Само така децата гарантирано ще имат знанията и уменията да сбъднат мечтите си, да направят света по-добър. Защото технологиите днес не са бъдеще, а неразделна част от ежедневието ни, а умението да боравим с компютрите и да ги командваме – абсолютна необходимост за успешно справяне с живота!

 

Виртуалното и реалното могат да се слеят опасно, ако не познаваме и не умеем да управляваме себе си и технологиите, а школата дава възможност да се започне обучение от най-ранна детска възраст. Роботчето от играчка се превръща в полезен инструмент и неусетно децата научават и разбират особеностите на термини като алгоритъм, масив, цикъл и граф. Обучението включва подготовка по английски език, за да се разбират с хората по цял свят, но и за да навлязат успешно в света на технологиите. Постепенно визуалните среди за управление на роботчетата се заменят с истински език за програмиране. От 4-ти до 10-ти клас учениците изучават С++. Езикът е сложен, предизвикателен и високо ценен в професионалните среди. Обучението е системно, подобно на обучението по чужд език – изисква фокус, старание и години упражнения.

 

Дори предизвикателният период на световната пандемия не може да раздели жадните за знание ученици от техните преподаватели в академията. Малките групи (от по шест деца) и личното отношение изключително много помагат при преминаването от присъствено към онлайн общуване и обратно. Обучението е пълноценно и води до впечатляващи резултати.  Представителният отбор на Академия „Никола Тесла“  – “NiTe Games Studio” през изминалата година успява да спечели хакатон и международен конкурс за софтуерни проекти за младежи до 17 години, а ученици от групите по състезателно програмиране от София и Варна, ръководени от проф. Красимир Манев и Юлия Димитрова, уверено завоюват отличия от градски и национални състезания.  За преподавателя няма по-голяма награда от успехите на учениците му и личните постижения на всеки отделен млад човек, както и увереността, че чрез новите знания възпитаниците на академията работят активно в посока на собственото си бъдеще и сбъдване на съкровените планове и мечти.

В Пловдив школата отваря врати по покана на родители от града, чиито деца до момента са се обучавали изцяло онлайн. Под тепетата основателите намират съмишленици не само сред тях, но и сред колегите от университетите и заедно се надяват да създадат условия на децата, които имат амбицията и желанието да учат повече и с удоволствие.

Заниманията по Robo English, програмиране на С++ и подготовката за матури след седми клас започват на 1-ви октомври и завършват в края на юни. Записванията вече вървят на ANT.bg, а за всички, които се интересуват, съвсем скоро ще бъдат обявени дати за демонстрационни и пробни уроци. Точният адрес на академията в Пловдив е бул. „6-ти септември“ 144а, ет. 3 – LEVEL Center, срещу пл. „Съединение“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…