Инициативата Altitude Attitude обединява усилията на община Пловдив, фондация „Пловдив 2019“и българската компания за управление на дигитални активи Nexo за почистване на забележителностите в града

 

 

В навечерието на Деня на Съединението на България и празник на град Пловдив започват серия от шест събития, в които изпълнения на съвременни електронни артисти ще озвучат ключови културно-историческите паметници в града. Инициативата Altitude Attitude има за цел да популяризира шест емблематични места, превръщайки ги в отворена сцена за шест музикални изпълнения на известни български артисти. Всяко от поредицата събития ще бъде заснето от земя и въздух, за да се създадат едночасови видеа. Като подготовка за събитията от проекта хълма „Бунарджик“, Младежки хълм, Небет тепе и Сахат тепе ще бъдат почистени от надписи, надрасквания и съпътстващи замърсявания от община Пловдив с подкрепата на българската компания Nexo — партньор на проекта. Събитията се реализират като част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата.

 

Първото събитие е на 4 септември на Паметника на Съединението, където ще видим основателя на пловдивския аудио-визуален колектив Мелформатор и основен двигател на Altitude Attitude sayulke. Програмата продължава с BORNE ALOFT (Бунарджик, 11 септември), Laylla Dane (Младежки хълм, 18 септември), denitza (Небет тепе, 24 септември) и Julieta Intergalactica (Сахат тепе, 2 октомври) и TECHNOBETON (Братска могила, 9 октомври). Всеки от изброените паметници ще има и свой уникален визуален облик, за който ще се погрижи визуалният артист Петко Танчев – съосновател на творческото студио SenseLab и Мелформатор.

 

Видеата ще се разпространят и от бъдещите и настоящи европейски столици на културата – Каунас (Латвия), Нови Сад (Сърбия) и столицата за 2023 г. Елевсина (Гърция), за да се представи по съвременен и дигитален начин едновременно историческото наследство на Пловдив и електронната сцена на България.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…