Тази седмица в Пловдив ще се наслаждаваме на концерти и спектакли

24 септември

Видео фестивал "Фасада" 2021

Фасада видео фестивал събира отново видео изкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното дванадесето издание, от постъпилите 178 филма, са допуснати до участие 34 творби от 18 държави: Германия, Испания, Италия, Франция, Белгия, България, Литва, Украйна, Русия, Сърбия, Великобритания, САЩ, Канада, Аржентина, Колумбия, Бразилия, Австралия, Япония.

В две поредни вечери - 24, 25 септември от 20:00 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видео изкуството. Всички филми, спрямо регламента на конкурса, са с времетраене до 10 мин.

На 25-ти ще бъде обявен носителя на наградата на фестивала, който ще получи 1000 евро.

На 26 септември, отново от 20:00 часа, ще бъдат представени класираните филми от студентската програма на Фасада видео фестивал и обявени наградените филми.

Лапидариум, Старинен Пловдив

20 часа

24.09 – 26.09.2021

"Скайп-една мръсна история"

Представяне на романа "Скайп - една мръсна история" с автор Койчо Касабов.
Презентация: Станислава Георгиева.
Текст: Иван Григоров-Гри.
Музика: XRaydio-Plovdiv

Artnewscafe

18:30 часа

Easy Come Easy Go By Valeto

Петък вечер за музиката ще се грижи Valeto, а Маш Митака ще бърка коктейли на външния бар.

Бар Пощата

20:00 – 23:00 часа

Street Mix with GRACIELLA & ZLATKO at BALLY CLUB

Събота отново стартираме партито от 19:00 часа пред входа на BallyClub.

Зад пулта ще застанат нашите гости от Англия - GRACIELLA & ZLATKO, които ще се погрижат за доброто настроение на всички гости. Oчаква Ви грууви саунд и динамична музикална селекция.

Bally Club

19:00 – 23:00 часа

Logozarov Trio@ “IN THE JAZZ” Plovdiv

Александър Логозаров, Васил Хаджигрудев и Стефан Горанов ще се хвърлят“в джаза” във всеки един възможен смисъл на израза. Ще можем да чуем любими стари и позабравени стандарти, авторски теми и/или друго каквото им хрумне, защото…”в джаза” често така се случва

Александър Логозаров - китара
Васил Хаджигрудев - контрабас
Стефан Горанов - ударни

Вход – 10 лв.

Jazz Club В Джазa \ In The Jazz

20 часа

25 септември

Духовни маршрути в Пловдив 2021 - есенно издание

Маршрут III (Изобразително изкуство)
ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРСКОТО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

ВОДАЧ: проф. д-р ГАЛИНА ЛАРДЕВА - артистичен директор на Национални есенни изложби – Пловдив 2021, доктор по изкуствознание, заместник-ректор по научноизследователската и художественотворческата дейност на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив, преподавател по История на изобразителното изкуство и Съвременна пластична култура, куратор на множество национални и международни изложби и носител на няколко национални награди. 

Маршрутът включва разглеждане на богатата експозиция от живописни и скулптурни творби на над 100 художници, творили от средата на XIX век до наши дни. Участниците в обиколката ще могат да видят забележителни произведения на изявени художници като: Иван Ангелов, Димо Сотиров, Иван Пенков, Васил Захариев, Красимир Джидров, Александър Миленков, Васил Чакъров, Димитър Лалев, Георги Трифонов, Атанас Шаренков, Десислава Минчева, Кольо Карамфилов и др. Творбите са подредени хронологично, а авторите им са представени с цитати и биографии.

Изкуствоведката проф. д-р Галина Лардева ще проследи развитието на процесите в българското изкуство и неговите видни представители от XIX до XXI век, оставили трайна следа в българското изящно изкуство.

Къщата, в която е разположена галерията, е паметник на културата и се намира в самото начало на Стария град в Пловдив. Сградата е реставрирана изцяло, в нея е съхранен битът на градската къща от ранните години на 20 век. Гостите ще имат възможност да се запознаят и с интериора, съхранил великолепието на старите мебели и ръчно изработените килими.
Обиколките ще се проведат при строго спазване на всички противоепидемиологични мерки и предписания. Всички посетители трябва да бъдат с предпазни средства.

Вход: 3 лв.

Галерия "Джуркови" (ул. "Съборна" 19)

11 часа

Plovdiv Graffiti Tour

Пловдивската обиколка с графити е най -добрият начин да разгледате вълнуващата арт сцена на Пловдив! Чудесна възможност за всички любители на градското изкуство да открият пъстрите примери на града за творчество на открито. Ще научите и повече за художниците зад него, както и за разликите между различните видове графити и уличното изкуство. Обещаваме, че Пловдив ще ви изненада с някои неочаквани гледки! Безплатната обиколка включва не само съвременното улично изкуство, но и стилове, които са били популярни в миналото. Етикети, парчета, персонажи, стенописи и сграфито-Пловдив има всичко!

Кметство Пловдив - Стефан Стамболов

11:00 часа

Концерт Intelligent Music Project & Ronnie Romero & Carl Sentance

Българското рок явление през последните две години Intelligent Music Project ще закрие лятното издание на своя „The Creation Tour 2021” там, където го стартира – в любимия Пловдив.

На 25-ти септември супергрупата на д-р Милен Врабевски, начело със своя титулярен фронтмен Рони Ромеро ще забие в Античния театър в града под тепетата с още по-силен и качествен звук. Началото е в 19.30 часа.

Организаторите са приготвили и още една изненада за феновете в Пловдив – на сцената заедно с Intelligent Music Project и Рони Ромеро ще се завърне и вокалистът на Назарет – Карлс Сентанс, който беше част от звездния състав на групата и по време на първата част на “The Creation Tour 2021” в края на май.

Intelligent Music Project в състав Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Лина Никол, Димитър Сираков, Иво Стефанов, Самуел Ефтимов, Рони Ромеро и Карл Сентанс подготвят и специален момент за публиката по време на шоуто – песен в памет на първия вокалист на супергрупата на д-р Врабевски – Джон Лоутън.

Античен театър, Пловдив

19:30 часа

Пълната подборка от събития на единствения дигитален гид за града под тепетата четете в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…