Тази седмица в Пловдив ще се посветим на съвременния танц и ще се наслаждаваме на хубава музика

08 октомври

"Дни на музиката в Балабановата къща" 2021: Млади пловдивски таланти

МЛАДИ ПЛОВДИВСКИ ТАЛАНТИ
ГЕОРГИ ЧИКОЛОВ – пиано
РАДОСЛАВ ЧИКОЛОВ – пиано
Възпитаници на НУМТИ “Добрин Петков”
Със специалното участие на НИКОЛАЙ МАРИНОВ – пиано
Кралска музикална академия - Лондон

Малка базилика

18:30 часа

Friday Bachata @Vintage House

Заповядате петък вечер на Bachata във Vintage House!

Нека да се съберем заедно, да послушаме хубава музика и да се социализираме.

Вземете си удобните обувки и доброто настроение

Vintage House

19:00 – 23:00 часа

Tonight Selector Lynn

Дори и лошото време не може да спре петъчния купон. Selector Lynn ще пуска за вас музика, а бара ще работи с пълни сили.

Бар Пощата - The Post

20:30 часа

09 октомври

ONE DANCE WEEK 2021

ONE DANCE WEEK e най-големият форум в България, посветен изцяло на съвременния танц. Фестивалът стартира през 2008 г., а от 2017 г. е част от програмата на Пловдив 2019. 13-то издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK през 2021 се осъществява като част от програма Наследство на Пловдив 2019.

ONE DANCE WEEK представя в Пловдив едни от най-интересните и значими изпълнители в областта на съвременните танцови практики от Европа, Азия и Америка. В програмата на фестивала са включени актуални световни танцови компании и хореографи, които провокират публиката с различията и многообразието на идеите на съвременния танц и изпълнителски изкуства.

09.10 – 24.10.2021

Plovdiv Graffiti Tour

Пловдивската обиколка с графити е най -добрият начин да разгледате вълнуващата арт сцена на Пловдив! Чудесна възможност за всички любители на градското изкуство да открият пъстрите примери на града за творчество на открито. Ще научите и повече за художниците зад него, както и за разликите между различните видове графити и уличното изкуство. Обещаваме, че Пловдив ще ви изненада с някои неочаквани гледки! Безплатната обиколка включва не само съвременното улично изкуство, но и стилове, които са били популярни в миналото. Етикети, повръщания, парчета, персонажи, стенописи и сграфито-Пловдив има всичко!

Кметство Пловдив - Стефан Стамболов

11:00 часа

Soulful Acoustic Night w/Ninio @Vintage House

Този уикенд ще започнем с един глас, който вярваме, че сетивата ви ще оценят високо!

На 09. Октомври ще ни гостува - Илин Папазян, младият художник на звуци. Той ще ни преведе през различни светове с неговите интерпретации на джаз, поп, соул и R'n'B..

Vintage House

20:00 – 22:30 часа

Altitude/Attitude

Altitude/Attitude е предизвикан от новите условия за създаване и разпространение на културно съдържание след COVID пандемията. През 2020 и 2021 ключовите туристически и културни обекти на Пловдив драстично намалиха българските си и чуждестранни посетители, което мотивира екипът на Altitude/Attitude да разработи бърз и ефективен модел за ново популяризиране на Пловдив, неговото културно наследство и съвременна култура.

Altitude/Attitude утвърждава настоящите европейски тенденции за дигитализация на културните продукти, разширяване на онлайн дистрибуцията и засилване на комуникацията за Пловдив в бъдещите градове Европейски столици на културата: Елефсина (Гърция) 2023, Нови Сад (Сърбия) и Каунас (Латвия) през 2022.

Altitude/Attitude реализира серия от шест публични музикални събития в Пловдив, организирани на шест различни ключови градски, археологически обекти в града, традиционни притегателни места за отдих и култура. Основната задача на проекта е да продуцира от всяко събитие рекламен, музикален клип за Пловдив, в който по естествен начин да представяме културно наследство, символите на Пловдив и съвременната младежка култура в нашия град. Всяко събитие следва формата на DJ сцена с минимална техническа намеса, лек звук и ненатрапчиво присъствие в градската среда. Събитията се провеждат в следобедните часове, в почивни и уикенд дни, когато има естествено струпване на хора. Музиката е подбрана спрямо локацията, секцията цели да създаде подходяща атмосфера за спокойно и приятно преживяване.

TECHNOBETON

Ясен Марков заминава за Щутгарт още през 1999 г. като оттогава е живял в Берлин, Виена, а в момента е между Щутгарт и София. Ясен всъщност е архитект. В момента се занимава с

визуaлна комуникация за изложби, визуално позициониране на технологии и продукти, с видео и 3D. Преподава теория на архитектурата в университета в Мюнхен, a скоро започва в Щутгартския университет. С това е свързано името на проекта му Technobeton – с него, освен музика, прави и проекти от бетон – “те са всъщност построени аранжименти на тракове, но в 3D пространство”. Някои от тях са CGI визии, други са си съвсем истински, излeти от него. Именно затова избрахме него да озвучи монументът Братска могила.

Братската могила

"Дни на музиката в Балабановата къща" 2021: Красимира Стоянова представя

КРАСИМИРА СТОЯНОВА ПРЕДСТАВЯ
KAROLINA RAJCZYK - сопран
Leo Hyunho KIM – баритон
На рояла БОРЯНА ЛАМБРЕВА

Малката раннохристиянска базилика, Пловдив

18:30 часа

C-FUSION B-DAY BASH at BALLY CLUB

LITHUANIA vs BULGARIA LIVE at BALLY CLUB

16:00 – 19:00 часа

Тази събота наш гост е една от легендите на електронната музикална сцена в България и резидент на Bedroom, а именно C-FUSION, който ще отпразнува своя рожден ден! В неговата селекция, ще чуете динамичен груви саунд и свежи вокали, който ще ви накарат де се забавлявате на макс цяла вечер!

Bally Club

19:00 часа

10 октомври

Tyson Fury vs Deontay Wilder 3 LIVE at BALLY CLUB

Фюри - Уайлдър 3

На 22 февруари в Лас Вегас Фюри победи Уайлдър с технически нокаут в седмия рунд и завоюва титлата световен шампион. Американецът претърпя първо поражение на професионалния ринг, след като бе тотално надигран. Първата среща между двамата през 2018 г. завърши наравно.

34-годишният Уайлдър завоюва титлата световен шампион на WBC през януари 2015 г. и я защити 10 пъти. Той има в списъка си 42 победи, едно поражение и едно равенство. 31-годишният британец Фюри не познава загубата, успехите му 30 (21 с нокаут).

Bally Club

04:00 часа

Всички подбрани от единствения двуезичен електронен гид за града под тепетата събития може да видите в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…