Тази седмица в Пловдив ще пием младо вино и ще танцуваме под звуците на хубава музика

26 ноември

Фестивал "Дефиле на младото вино" 2021

На 26-ти ноември, петък, започва тринадесетото издание на „Дефиле на младото вино“, което се провежда традиционно в последния уикенд на ноември. Тази година това са дните -  26, 27 и 28 ноември. Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив отново ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели, дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления. 13-тото издание се провежда под патронажа на Министерство на туризма на Република България

Ще имате възможността първи да дегустирате от младите вина /реколта 2021/ на участващите винопроизводители. Очакват Ви над 250 вида пивки, български вина. Не пропускайте възможността да се сдобиете със стъклена /брандирана/ чаша, за да се почувствате като истински професионалисти по време на дегустациите.

Участниците в „Дефиле на младото вино“ достигнаха рекорден брой – 60, от които 42 винопроизводители и 15 производители на храни и продукти и 3 съпътстващи участника. Те ще бъдат разположени в дворовете на 16 от възрожденските къщи на Стария Пловдив. Тази година има и две нови локации – „Галерия Джуркови“ и Къща „Недкович“. За удобство на винолюбителите ще има насочващи информационни табели към всички фестивални локации.

Откриване 26.11 – 13:00 часа пред Община Пловдив

26.11 – 28.11.2021.

Tables Meets Fargo

Зад бара ни ще бъде Стани Пеев от Tables, който ще приготви четирите най-харесвани авторски коктейла от менюто им. За него няма какво толкова да кажем - скромно момче с голямо сърце и с над 20 години опит като барман.

Той ще отговаря за коктейлите, а за музиката - нашият и ваш любим Yours Truly.

Club Fargo

20:00 – 03:00 часа.

Resident Night: Mash Mitak

Този петък, за музиката в бара ще се грижи Маш Митак!
За вас сме подготвили и специална промоция с шотчета ром Dead Man's Fingers.
Dead Man's Fingers не е просто ром, той е всичко останало. Идващ право от UK, Сейнт Айвс, този провокативен Конуолски ром ще преобърне всичко с черепа надолу.

Бар Пощата

21:00 – 03:00 часа.

Bachata Friday @Vintage House

Заповядате този петък на Bachata Party във Vintage House!

Нека да се съберем заедно, да послушаме хубава музика и да се социализираме.

Вземете си удобните обувки и доброто настроение 

Вход 5лв

Vintage House

21:00 – 01:00 часа.

DJ MAKER at BALLY CLUB

На 26-и ноември зад пулта ще застане DJ MAKER, който скоро се завърна от Англия. Той ще се погрижи за доброто настроение на всички гости. Oчаква Ви мистериозен грууви саунд, дълбока и ритмична музикална селекция.

Bally Club

21:00 – 03:00 часа.

27 ноември

Plovdiv Graffiti Tour

Пловдивската обиколка с графити е най -добрият начин да разгледате вълнуващата арт сцена на Пловдив! Чудесна възможност за всички любители на градското изкуство да открият пъстрите примери на града за творчество на открито. Ще научите и повече за художниците зад него, както и за разликите между различните видове графити и уличното изкуство. Обещаваме, че Пловдив ще ви изненада с някои неочаквани гледки! Безплатната обиколка включва не само съвременното улично изкуство, но и стилове, които са били популярни в миналото.

Кметство Пловдив - Стефан Стамболов

11:00 часа.

Melin&Bobchev&Todorova&Ivanov@ "IN THE JAZZ" Plovdiv

Джаз клуб В Джаза представя:

Мирослава Тодорова - вокал
Иван Мелин - тромбон
Ники Бобчев - контрабас
Краси Иванов – китара

Вход: 10лв

Музикантите започват след
20:00ч.

Jazz Club В Джазa \ In The Jazz.

MixMe @Vintage House

Сигурни сме че вечерта ще бъде повече от страхотна!
Любими песни, прекрасни артисти и добри приятели!

Вход: 8 лв.

Vintage House

21:00 – 23:30 часа.

Ya Boogie at The Post

Ya Boogie се завръща в Пощата, за едно яко парти с танцувална музика.

Бар Пощата

21:00 – 03:00 часа.

ELLE FX & VAROLA at BALLY CLUB

На 27-и ноември зад пулта застават  ELLE FX & VAROLA - две талантливи и нашумяли имена в града под тепетата. Те имат модерен поглед на електронната музика, отворени към света и ще ни представят поредния вдъхновяващ диджей сет.

Очаква ви хубава муизка, няколко питиета изпити в компанията на добри приятели.

Bally Club

21:00 – 03:00 часа. 

28 ноември

"Дни на музиката в Балабановата къща" 2021: Струнен квартет “ФИЛХАРМОНИКА”

И четиримата участници в състава  заемат водещи позиции в Софийска  филхармония – Павел Златаров (цигулка) - концертмайстор, Ана Иванова (цигулка) - помощник-концертмайстор, Милена Златарова - водач на виолите и Иван Лалев - водач на виолончелите на именития оркестър.

Програмата е съставена от прочути опуси: Антонин Дворжак – Цикъл „Кипариси“ за струнен квартет по стиховете на Густав Пфлегер-Моравски и Морис Равел – струнен квартет във фа-мажор.

Четиримата музиканти имат богат опит в камерното музициране. Като член на Български струнен квартет Иван Лалев получава през 1999 г. първа награда на националния конкурс по камерна музика за учители в Лос Анжелис. След завръщането си в България участва активно като гостуващ челист в различни камерни формации. През 2017 и 2018г. гостува в Япония, където заедно с Павел Златаров, Милена Златарова и колеги от Софийска филхармония изнася камерни концерти с японски музиканти.

Ана Иванова се изявява в сферата на бароковата музика. От 2005 г. свири като първа цигулка в ансамбъл за старинна музика Saltarello, а от 2014 г. и в консорт за барокова музика "Concerto Antico", с които осъществява поредица концерти в камерна зала “България“.

За Павел и Милена Златарови това е вторият струнен квартет, който създават заедно. С първия им квартет „Хелиос“ записват за фирмата Гега Ню „Струнен квартет“ от Милчо Левиев, а впоследствие гостуват в Тунис и Париж. Като камерни изпълнители са партнирали на изтъкнати музиканти като Пламена Мангова, Жан-Бернар Помие, Борис Бровцин, Александър Бузлов.

След големия успех на концерта, събрал повече от 600 почитатели в парка на двореца „Врана“ през юли 2019г., квартет „Филхармоника“ се утвърждава като ярко разпознаваем камерен състав, който представя високото ниво на музициране в Софийска филхармония. През ноември 2019г. по покана на Българския културен институт в Москва музикантите изнасят концерт в престижната зала на музея „Чайковски и Москва“ по случай Деня на народните будители с произведения от Марин Големинов, Милчо Левиев и Дмитрий Шостакович. 

Балабановата къща

18:30 часа. 

29 ноември

Offline Quiz Night - Зимен куиз на обща тематика

Куизът представлява редица от предизвикателства, които ще провокират знанията ви, логиката, абстрактното ви мислене и най-вече чувството ви за хумор. Ще се забавлявате, но и ще докажете колко знаете.

Вход: 5 лв

Offline Café

19:30 часа.

01 декември

"Куци ангели" моноспектакъл на Яна Маринова

Реално-нереална история за една чувствителна душа с характер на легирана стомана, в реално-нереалната ни държава. Комично-драматичен разказ за опасните граници на човешката самозабрава и последствията от прекрачването им. Представлението е подходящо за аудитория с широк възрастов и интелектуален диапазон – от пърхащия първокурсник-ентусиаст до грохналия под тежестта на мислите си академик.
Особено препоръчително е за хора, които обичат да се забавляват и разсъждават едновременно, но по някакви причини са били лишени от тази възможност.
„Куци ангели” е гаранция срещу скуката и равнодушието, а най-хубавото е, че по действията и преживяванията на героинята човек може да донамести картината на „българския преход". На прехода изобщо, който няма нито начало, нито край, защото е самият живот.

Градски дом на културата "Борис Христов"

19:00 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…