В навечерието на Рождество Христово БНТ започва излъчването на документалната поредица „Открий Пловдив“. Тя е авторски проект на БНТ Пловдив и е подарък от екипа на първата извънстолична телевизия за града и неговите хора по повод  50 години от създаването на БНТ Пловдив.   

 

 

„Открий Пловдив“ включва 10 броя кратки документални форми, с времетраене между 5 -7 минути всеки, посветени на историческите, архитектурни и културни забележителности на Пловдив. Първият от филмите беше излъчен в навечерието на празника на Съединението и е посветен на историческите събития, предшестващи 6 септември 1885 година, периода, в който Пловдив е столица на Източна Румелия.

 

Останалите теми в поредицата са: Античният театър на филипопол, Базиликите на Пловдив, Къщите на Стария Пловдив, Античният стадион на Филипопол, Античният форум на Филипопол, Цар-Симеоновата градина, Тепетата на Пловдив, Капана, Тютюневият град.

 

 

Поредицата стартира утре, по БНТ1 и до 23 декември ще се излъчва всяка вечер след новинарската емисия в 23.00 часа в делничните дни.

 

 

Проектът е подготвен в партньорство и с подкрепата на Община Пловдив, отдел „Култура, археология и културно наследство“.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…