Тази седмица в Пловдив ще се насладим на една от най-обичаните опери и ще насладим на изложба за бита и културата на българите

26 март

Дядо вади ряпа – в Пловдив

Любимата народна приказка “Дядо вади ряпа” се преражда на куклената сцена в нов, небивал вариант, изпълнен с музика, смях и ярки персонажи. Присъединете се към Дядото и неговата дружина и заедно ще открием колко ценно е да работим заедно, въпреки различията си.

Спектакъл за деца
Препоръчителна възраст: 2+

Билет:
за един – 10 лв.
за двама – 18лв
за трима – 24лв като всеки следващ билет струва 8лв

Театър “Хенд”

11:00 – 11:45 часа

„Малки Откриватели“ зелен живот в Mall Plovdiv

Два поредни уикенда клубът „Малки Откриватели“ на National Geographic KIDS ще гостува в Mall Plovdiv. Децата ще се учат как да бъдат по-природосъобразни чрез образователните игри, които сa подготвили.

26.03 – 27.03.2022

Mall Plovdiv

12:00 – 18:00 часа

Chernobyl Just Before the War

Потапящо Арт Изживяване с Фотографии и Колажи.

Заповядайте да се разходите из едно автентично изоставено пространство, където ще можете да разгледате оригиналните фотографии и колажи, разказващи за пътуването на автора до Чернобил през Февруари 2022г.

ABANDONED BULGARIA PHOTOGRAPHY

Ще можете да видите оригинални фотографии от скорощното пътуване на автора до Чернобил и призрачният град Припят.
Ще чуете историята на един от последните пътешественици, които успяват да посетят зоната преди да бъде окупирана от Руските войски на 24 Февруари 2022г.

ARTODOXAL

Стряскащи психеделични и политически некоректни колажи , които отразяват опитите на автора да интегрира събитията които се случват в Чернобил след руската инвазия.

Булевард Източен 10, 4017 Пловдив, България

18:30 часа

Опера “Трубадур” от Верди

Едно от най-обичаните оперни заглавия  – „Трубадур“, има всички важни съставки за добър театър: любов, омраза, политика и интриги. Музиката на Верди остава задълго да звучи в съзнанието на зрителя с типичните негови увличащи мелодии и енергични хорови сцени, приканващи към революционни настроения. За славата на „Трубадур“ помага и екзотичната романтика, с която е обрисуван животът в циганския табор. Премиерната постановка е дело на международен екип, който вече омагьоса пловдивската публика с фентъзи визията на „Хофманови разкази”.

Градски дом на културата „Борис Христов”

19:00 часа

Monkey Mixes & Cocktails

Любимото уиски на мнозина ще бъде в главната роля в три авторски коктейла, подготвени от нашия бармански колектив специално за вечерта.

А за музиката ще се погрижи Ilko, така че се гответе за много afro, soul, funk и boogie танци!

Club Fargo

20:00 – 04:00 часа

MILKO PANEV & ANGEL KOSTADINOV @ BALLY CLUB

Събота в BallyClub за доброто настроение на гостите в клуба, ще се погрижат талантливите диджей – MILKO PANEV & ANGEL KOSTADINOV. Oчаква Ви динамична селекция, танци до сутринта, с весели и усмихнати парти хора. Не забравяйте да сложите танцувалните си обувки, защото наистина ще имате нужда от тях…

21:00 часа

Bally Club

27 март

Тя, той и още двама-трима

Комедията „Тя, той и още двама-трима” е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие. „Смъртоносният секстет” Аня Пенчева, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев ни разказват за живота такъв, какъвто мислим, че не е. Пет театрални миниатюри. Пет различни разказа за любовта през погледа на жената. Шест различни съдби, всички от които завършват гибелно за любовта на живота на жената на средна възраст. Жена, която е орисана да изживее живота си сама, заобиколена от лудия свят, който ни обгръща. Тя е такава каквато е – грижовна, добра, раздаваща се, малко луда, своенравна, винаги търсеща доброто, понякога отдадена на живота, но целяща едно – да създаде семейство и да остави следа след себе си, но… уви. Понякога отчаянието е над всичко!

Градски дом на културата “Борис Христов”

19:00 часа.

Цялата подборка от събития на единствения дигитален двуезичен гид за града под тепетата четете в Lost in Plovdiv. 

 

Снимка: Димитра Лефтерова

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…