Тази седмица в Пловдив ще танцуваме и ще гледаме късо експериментално кино

08 април

Resident Night: Valeto

Този петък музиката ще бъде от Valeto!

Бар Пощата - The Post

21:00 – 03:00 часа.

SoulBmoll Live In Concert @Bee Bop Cafe, Plovdiv

През 2021-ва вторият им албум "Причини" завладя всички летни фестивали, включително и големите сцени на A to JazZ Festival и Bansko Jazz Festival. Сега SoulBmoll идват и в Пловдив за да развихрят енергията си на сцената на Bee Bop Cafe!

Специален гост - Владислав Мичев (тромбон).

Вход: 15 лв.

Bee Bop Café

21:00  часа.

Street Mix with GIORG at BALLY CLUB

GIORG е креативен и талантлив диджей с модерен поглед на електронната музика, който ще ни представи актуална селекция, която е гаранция за настроение през цялата вечер. Петък ще стартираме партито от 21:00 часа пред входа на BallyClub, а от 23:00 часа продължаваме горе в клуба.

Bally Club

21:00 часа.

09 април

Дядо вади ряпа - в Пловдив

Любимата народна приказка “Дядо вади ряпа” се преражда на куклената сцена в нов, небивал вариант, изпълнен с музика, смях и ярки персонажи. Присъединете се към Дядото и неговата дружина и заедно ще открием колко ценно е да работим заедно, въпреки различията си.

Спектакъл за деца - Препоръчителна възраст: 2+

Театър Хенд / Hand Theatre

11:00 часа.

"Свобода" - Тур за посетители

Юбилейното 15-то издание на Арт Позитив ни дава възможност за по-близко и задълбочено преживяване на изложбата "Свобода".

Всяка събота и неделя от 14 ч. ще се провежда тур за посетители в галерията.

Така ще можем да ви разкажем повече за самия формат, как се организира изложбата, кои са участниците и какво е посланието на всяко едно от произведенията.

Водещи на тура са Калина Пейчева и Мира Мохсен, от екипа на Сдружение Изкуство Днес.

Изложбата СВОБОДА е отворена за посетители през периода:
23 март - 20 април, 2022

Галерия Капана

14:00 – 15:30 часа.

Мюзикъл „Евита”

Не пропускайте завладяващата история на най-противоречивата личност на Аржентина - Ева Перон, в мюзикъла на Андрю Лойд Уебър с безсмъртния хит "Don't Cry For Me Argentina" и наградената с Оскар песен "You Must Love Me" от филма с Мадона и Антонио Бандерас

Мюзикъл от Андрю Лойд Уебър и Тим Райс

Диригент: Константин Добройков

Режисьор: Нина Найденова

Хореограф: Боряна Сечанова

Сценография: Елица Георгиева

Костюми: Николина Костова-Богданова

Превод: Цветомира Цонева

Солисти – Юлия Йорданова – Керана – гост, Виктор Ибришимов, Георги Султанов, Марк Фаулър, Мелинда Христова – гост

Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив

Градски дом на културата „Борис Христов”

19:00 часа.

Майсторите на комедията - Шкумбата, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев

Месецът на шегата продължава ударно втора събота поред с
Димитър Туджаров - ШКУМБАТА
Камен Воденичаров и
Тончо Токмакчиев

Plovdiv Event Center

20:00 часа.

DJ Todd at The Post

За съботното настроение в бара ще се грижи DJ Todd!

Бар Пощата - The Post

21:00 часа.

Street Mix with DJ IVO at BALLY CLUB

Събота стартираме партито от 21:00 часа пред входа на BallyClub, а от 23:00 часа продължаваме горе в клуба. Зад пулта ще застане - DJ IVO, който е запознат с историята на електронната музика и всички знакови тракове в този стил. Той е познат със своя безкомпромисен подход в селекцията си и винаги е подготвен да се погрижи за доброто настроение.

Bally Club

21:00 часа.

Depeche Mode tribute by Tino

Тино се завръща на сцената на рок бар БезистенЪ за музикално взривоопасен Depeche Mode Trubute.

На 9 април от 21 часа очакваме Тино и Николай Карджиев да представят едни от емблематичните парчета на Depeche, сред които златният хит Enjoy The Silence.

Вход: 20 лв.

ROCK'n'BAR Безистенъ

21:00 часа.

Reactrance @ club Void w/ Lunatica (Digital Om)

Reactrance е свободата да бъдем себе си. Да изразяваме радостта и емоциите си и да се чувстваме споделени. Reactrance си ти, когато се бориш за това, което е твое и никой не може да ти отнеме.  Reactrance сме ние, когато сме #заЕднно!

Club VOID

22:00 часа.

10 април

ТЮТЮН театрална постановка

„Тютюн“ е една от 10-те любими книги на българите, според тв формат „Голямото четене“. Димитър Димов (1909-1966) пише романа в Пловдив, където е доцент в Аграрния университет. Ветеринарен лекар с блестяща академична и научна кариера, той е професор по анатомия, ембриология и хистология на гръбначните животни във ВССИ, София и автор на над 20 научноизследователски труда в областта на ветеринарната медицина.

„Тютюн“ има нелека литературна съдба. Забележителна панорама на времето, когато България се намира в германската зона на влияние, романът, публикуван за пръв път през 1951 г., разглежда въпроса за самотата на личността и натиска на капитала върху нравствените устои на човека. Още на следващата година е заклеймен в дискусия на Съюза на българските писатели за „проводник на западно влияние“ и политически „неправоверно“ съдържание. Въпреки поздравителната телеграма от тогавашния министър-председател Вълко Червенков, казионната критика, под предводителството на Пантелей Зарев, оказва натиск върху писателя да промени текста. Така се ражда втората редакция на „Тютюн“ (1954), допълнена с герои в стила на господстващия тогава „социалистически реализъм“ (1955). Десетилетия наред в тоталитарна България се разпространява само тази официална версия на романа. Първоначалният му вариант е публикуван отново, благодарение на наследниците, едва през 1992 г. „Тютюн“, преведен на над 30 езика, продължава живота си и на филмовия екран в едноименния филм на режисьора Никола Корабов и оператора Въло Радев от 1961 г.

Градски дом на културата "Борис Христов"

19:00 часа.

С цялата подборка от вълнуващи събития може да се запознаете в Lost in Plovdiv.

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…