Започна приема на документи на кандидатстуденти, изпитите за втора предварителна сесия са на 4 юни по математика и и химия

Университетът по хранителни технологии ще проведе втората предварителна кандидатстудентска сесия на 4 юни. От 9 ч. ще е изпитът по математика, а от 11 ч. - по химия и опазване на околната среда. Желаещите да продължат образованието си тук имат на разположение 60 минути, за да отговорят на 25 въпроса и веднага да разберат каква оценка са получили.

Подаването на заявление за явяване на изпита е от 30 май до 3 юни 2022 г., припомниха от Учебен отдел.

Университетът предлага атрактивно портфолио от специалности в областта на храните, напитките и козметичните продукти, храненето и туризма, биотехнологията, икономиката и мениджмънта, компютърните системи и автоматизацията и машинното и топлинното инженерство. Те са съобразени със съвременните изисквания на пазара на труда, което позволява над 80% от обучаващите се да започнат работа по специалността още като студенти или до една година след дипломирането.

В две нови специалности ще бъдат приемани бакалаври през учебната 2022/2023 г. Това са “Компютърно управление и автоматизация” и “Технология на парфюмерийните, козметичните и ароматно-вкусовите продукти”. Актуализираните наименования съответстват на перспективни и престижни направления от хранително-вкусовата индустрия и ще подобрят разпознаваемостта им от страна на кандидат-студентите.

Девет са общо професионалните направления за бакалаври и магистри, по които от тази есен се очаква да бъдат приети 762-ма студенти в редовно и задочно обучение. В четири от бакалавърските програми обучението се провежда и на английски език, а в една – на френски език.

УХТ стартира нова магистърска програма “Технология на виното и високоалкохолните напитки”, която ще се реализира под егидата на  Международната организация по лозата и виното (OIV). Обучението ще се провежда на английски език, като част от лекторите ще бъдат водещи в своята област чуждестранни експерти. Програмата е със срок на обучение 2 години, като обучението по нея ще стартира от учебната 2022/2023 г. С нейното въвеждане УХТ ще бъде третия университет в света, след l’Institut Agro Montpellier (Франция) и UC Davis (САЩ), предлагащ програма съм сертификат от OIV.

В партньорство с МУ-Пловдив, УХТ разработва обща магистърска програма по хранене и диететика в изпълнение на стратегическата си цел да продължи предлагането на нови хибридни специалности, изготвени съвместно с висши училища у нас и в чужбина.

 

233 comments

 • Comment Link Vjdiaw Vjdiaw Ное 28, 2023

  medroxyprogesterone 5mg oral provera 10mg canada order hydrochlorothiazide 25 mg online cheap

 • Comment Link Vyvrfr Vyvrfr Ное 28, 2023

  new pill to quit smoking medicines for osteoporosis medication summary anti inflammatory pain killers

 • Comment Link Xaelwj Xaelwj Ное 26, 2023

  femara generic order aripiprazole 20mg pill buy abilify pills for sale

 • Comment Link Cdwbwu Cdwbwu Ное 26, 2023

  what is the strongest sleeping pill what medications cause hair breakage prescription diet pills without doctor

 • Comment Link Elxcpp Elxcpp Ное 24, 2023

  cheap uroxatral best medicine for nausea over the counter most effective heartburn medicine

 • Comment Link Mekphn Mekphn Ное 24, 2023

  buy cheap generic minocin order terazosin generic brand requip 2mg

 • Comment Link Dyjcgo Dyjcgo Ное 22, 2023

  prescription acne medication pills why does adult acne happen buy trileptal 300mg online cheap

 • Comment Link Eyizlc Eyizlc Ное 22, 2023

  generic catapres 0.1mg buy tiotropium bromide 9 mcg generic spiriva online buy

 • Comment Link Euriiv Euriiv Ное 21, 2023

  where to buy rocaltrol without a prescription order labetalol 100mg pills fenofibrate 160mg tablet

 • Comment Link Aofzbr Aofzbr Ное 20, 2023

  buy cheap trimox clarithromycin 250mg usa clarithromycin us

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…