Не от днес и вчера Капана създава усещането, че попадаме в друго измерение. Еклектика от толкова различни стилове, миризми, изразни средства трудно може да придобие хармонично излъчване, но все пак из тази вълшебна плетеница от улици невъзможното се превръща в реалност. И дори това описание на Капана бледнее пред усещането за цял един сгушен в сърцето на Пловдив самостоятелен свят.

В Капана всяко заведение, дюкянче, магазинче има своето категорично присъствие, вписващо се обаче някак си точно сред уникалностите на останалите, подобно на последното парченце от пъзела.

Именно това усещане за цялост е толкова привлекателно, че мами дори случайните минувачи да поискат да бъдат и те частица от това цяло. Желанието да помогнем на максимално много хора да реализират своята лична приказка в Капана подтикна нас, специалистите в областта на недвижимите имоти от Реалистимо , да проверим какви са възможностите.

Въпреки че всеки квадратен сантиметър от Капана изглежда запълнен, възможности за инвестиции и бизнес все още има. Наемите варират в широки граници – от около 800 до почти 2000 лв. на месец, а търговските площи на партерни етажи, които се отдават в момента, са много малко. Повечето се намират в периферията на квартала, малко встрани от естествения човекопоток. Тук наемната цена обаче е достатъчно приемлива, че да останат и свободни средства за добра маркетингова кампания за привличане на потенциални клиенти. Покупка на двустаен апартамент в Пловдив около Капана обаче е трудно начинание и е по-реалистично да се търси в съседните му квартали.

Офис площи на по-високите етажи могат да бъдат наети за 10-15 лв/кв. м. месечно или закупени на средна цена от около 750-800 евро/квадрат. Там, където помещенията са нови или след основен ремонт, продажната цена надскача 1000 евро за квадратен метър. Офис, разбира се, е много условно понятие – повечето от тези помещения спокойно могат да бъдат превърнати в прекрасни събитийни центрове, където творчеството и културата на Капана да имат пълна власт.

С две думи – наемането или закупуването на бизнес имот в Капана не е по-скъпо и по-сложно отколкото това в другите търговски зони на Пловдив, противно на очакванията.

И това е изключително приятна изненада. Факт е, че свободните помещения са малко – това изисква бързо вземане на решение и способност да излезете извън зоната си на комфорт.

Истината е че Капана не е се променил изключително много за последните 50 години и е пример как някои неща могат да бъдат вечни.

Елате в сайта за недвижими имоти Реалистимо да намерите вашият желан недвижим имот, защото добрите предложения изчезват на момента.

73 comments

 • Comment Link Wpkwxd Wpkwxd Дек 04, 2023

  deltasone 20mg uk absorica pills amoxicillin canada

 • Comment Link Ijpsff Ijpsff Дек 03, 2023

  cheap birth control pills online which antibiotics penetrate the prostate premature ejaculation pills reviews

 • Comment Link Flbppi Flbppi Дек 02, 2023

  promethazine medication oral stromectol ivermectin oral

 • Comment Link Innsgf Innsgf Дек 01, 2023

  stomach pain tablets list vasodilator drugs mechanism of action over the counter treatment for uti in women

 • Comment Link Gdshiu Gdshiu Ное 28, 2023

  how are antiviral drugs used cheapest asthma maintenance medication new drugs to treat type 2 diabetes

 • Comment Link Bwcshh Bwcshh Ное 27, 2023

  purchase medroxyprogesterone sale buy medroxyprogesterone 5mg online cheap buy hydrochlorothiazide 25mg pills

 • Comment Link Piytxs Piytxs Ное 26, 2023

  prescription drugs to quit smoking chemist warehouse bone builder pain medication over the counter

 • Comment Link Xsotkp Xsotkp Ное 25, 2023

  purchase letrozole pill brand letrozole 2.5 mg buy abilify paypal

 • Comment Link Uvjjef Uvjjef Ное 25, 2023

  sleeping pills order online best online prescription weight loss weight loss pills that work

 • Comment Link Dsxgeb Dsxgeb Ное 23, 2023

  minocin 50mg price ropinirole order online order requip

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…