По-емоционални ли са жените? Как се проявява женският гняв? Какво го поражда? Може ли той да има трансформираща сила и да предизвика положителна промяна? По тези въпроси може да поразсъждавате на следващата среща на Дискусионен клуб „Тя в Пловдив“, която ще се проведе на 24 август от 19 часа в Cat & Mouse Coworking.

Темата за женския гняв ще бъде разгледана през бонбонената призма на филма „Момиче с потенциал“ на режисьора Емералд Фенел. Главната роля играе Кери Мълган, а нейното брилянтно изпълнение печели сърцата на зрителите. Каси обикаля различни нощни клубове и се преструва на пияна и неадекватна. Когато джентълмените, „притекли ѝ се на помощ“, се опитат да се възползват от нея, тя показва истинското си лице. Филмът е носител на две награди BAFTAза най-добър британски филм и най-добър сценарий.

Срещите на клуба се провеждат в малки групи в споделеното работно пространство на „Котка и мишка“, затова е необходима предварителна регистрация тук: https://forms.gle/3GjY9ovDT8nTPKY28

Основен фокус е темата за женския гняв. Тя ще бъде разгледана през филма „Момиче с потенциал“, но участниците могат да търсят препратки в други произведения, да видят как е застъпена в любими техни филми, сериали и книги и да споделят собствените си преживявания.

Дискусионният клуб „Тя в Пловдив“ се заражда като естествено продължение на добре познатия едноименен социален формат, който вече почти 5 години създава пространство за споделяне на лични истории и дава възможност за нови разнообразни ролеви модели и овластяване на жените в България.

По време на събитията на дискусионния клуб се обсъждат въпроси и проблеми важни за участничките, свързани с равенството и женското движение в България. Всяка тема се разглежда през призмата на кино, музика, литература и други културни феномени. Сбирките се провеждат веднъж месечно, а в центъра им е предварително избран филм или текст, свързан с борбите за равенство на половете, женското преживяване и българския контекст.

 

Събитието се организира от Фондация „Екатерина Каравелова“ с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Мненията изказани по време на дискусиите отразяват единствено позициите на фасилитаторите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…