На 15 ноември се чества Световният ден на двукрилите (мухи и комари), като целта е да се популяризират видовете с особено важна роля в екосистемите. По този повод Регионален природонаучен музей - Пловдив организира любопитно събитие за малчуганите.

Д-р Светлозара Казанджиева и д-р Анелия Павлова ще запознаят любознателните посетители със света на мухите и комарите и как да ги различават от другите насекоми. Ще споделят интересни видове, познати от целия свят, а накрая ще проверят знанията с една малка викторина. За най-изявените участници, разбира се, ще има и награди.

Много от мухите и комарите опрашват растителни видове, които нямат друг начин да се възпроизвеждат, други пък помагат в биологичния контрол като сирфидните мухи, които изяждат голямо количество листни въшки. Елате, за да откриете красотата на двукрилите, апелират организаторите от РПНМ – Пловдив и Зелени Балкани.

"Заповядайте в деня на двукрилите в природонаучния музей в Пловдив от 17:30 ч, за да научите интересни факти за двукрилите насекоми.

Входът за събитието не дава право за разглеждане на цялата експозиция на музея!
Мероприятието е предназначено за деца над 7 години, както и за всички любознателни фенове на насекомите.

Отбелязването на деня ще продължи с изработването на двукрило от хартия за спомен."

Поради ограничените места, молим всеки желаещ да се запише в нашия формуляр:
https://forms.gle/ytzEZLsGSZk9QZYTA

Начало: 17:30 ч
Край: 18:30 ч.
Подходящо за деца над 7 години
Вход: 5 лв. (таксата се събира от музея)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…