Нещо ново да научиш искаш ли да? Ако Йода стоеше пред теб, така би те попитал дали искаш да разбереш малко известни факти за обичаната от поколения сага Междузвездни войни”. Без изобщо да се бавим повече, директно ти представяме 6 интересни факта, които може и да си пропуснал.

 

Йода е трябвало да бъде изигран от маймуна

 

 

Според книгата The Making of Star Wars от J.W. Rinzler, първоначално Джордж Лукас е планирал героят Йода да бъде изигран от сладка маймунка, която носи маска и бастун.

 

Харисън Форд е можело да не бъде избран за Хан Соло

 

Ето с кого е трябвало да се пребори за ролята: Бърт Рейнолдс, Ал Пачино, Джак Никълсън и Кристофър Уолкън.

 

 

Гласът на Чубака е електронна смесица от звуците на различни животни

 

За да се постигне гласа на Чубака са използвани звуци на мечки, моржове, лъвове и язовци.

 

Хан Соло почти умира в края на „Завръщането на Джедаите”

 

Гари Къртс, продуцентът на „Завръщането на Джедаите” споделя, че първоначално е било замислено Хан Соло да загине. Но тъй като Джордж Лукас смятал, че убиването на главен герой ще повлияе негативно на продажбите на играчи и продукти, Хан Соло бил спасен. 

 

Дарт Вейдър не се допуска до официални събития на сагата

 

 

Достъпът на Дейвид Провс, актьорът, който играе Дарт Вейдър (само тялом, без гласа), до официални събития на „Междузвездни войни” е забранен, тъй като Джордж Лукас го намира за досаден.

 

Джордж Лукас напуска „Гилдията на режисьорите”, заради „Нова надежда”

 

Джордж Лукас предпочита да плати глоба и да се оттегли от „Гилдията на режисьорите”, пред това „Епизод IV – Нова надежда” да започва с надписите с нормална последователност.

 

Надяваме се наистина да не си знаел тези факти за „Междузвездни войни” и да си научил нещо ново и интересно от нас. Ще се радваме да ни споделиш в коментар кой е любимият ти филм от поредицата, както и още любопитни факти.

Източник:

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…