Общината издаде почетна книга на носителите на Награда Пловдив. Красивото издание включва имената на всички призьори от 1969г. до днес и се появи на бял свят в навечерието на церемонията връчването на най-престижните градски отличия. Тя ще се състои утре вечер в залата на Дома на културата, а Книгата ще бъде представено в специална стъклена витрина.

Изработена е от месинг и кожа от преподавателя в АМТИИ Александър Гьошев. Страниците ще се допълват всяка година, с имената на съответните нови носители на наградата. Изданието е единствено и тежи няколко килограма.

„Защото културата в Пловдив тежи. Тук тя тежи много повече от други градове. Това е израз на нашето уважение към всички тези хора, които са на страниците и които са дали толкова много за Пловдив”, обясни зам.-кметът по култура Пламен Панов.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…