Мястото, в което Салваторе и Илияна заедно създават една още по-вълнуваща градска презентация на италианската душа и кулинария
 

Преди малко повече от три години с истинско вълнение ви разказахме за кулинарното начинание на едно младо семейство, от което се появи вкусно бижу – Pasta e Vino Petraglia. Те бързо се превърнаха в безспорни любимци на всички, които ценят италианската кухня, и ние често чувахме възторжени отзиви за вкусните им и автентични рецепти. Салваторе и Илияна винаги посрещаха с усмивка и всеки, който веднъж ги е посетил, споделяше, че се е връщал за още и още. Малкото дворче над Бунарджика на моменти едва побираше всички желаещи да опитат вкусната храна от седмичното меню и затова изобщо не сме учудени, че смениха адреса си с по-централна локация и повече простор.

Casa Petraglia е съвсем естествено развитие на кокетното местенце и както Илияна ни сподели – “си е техният втори дом”. Разбира се, съдбата отново се е намесила, тъй като локацията до Цар-Симеоновата градина дълги години се заемаше от друг подобен ресторант. Минавайки в началото покрай него, Илияна винаги си е мечтаела да могат да бъдат точно тук и ето че животът поднася приятни изненади за тези, които вярват и се борят за тях! От началото на август адресът досами парка отново е оживен и около него се носи приятно ухание на прясно изпечено тесто и изкусителни италиански подправки.

По-голямото пространство им позволява да обогатят менюто си и вече в Casa Petraglia може да се насладите на автентични неаполитански пици. Интересна е историята и около майстор-пицаря им, който съдържателите на ресторанта буквално са си „откраднали“ от един от морските ни курорти. Толкова им допаднал вкуса на приготвеното там тестено изделие, че буквално нахлули в кухнята и го изкушили да се премести под тепетата, за да може и ние да се насладим на апетитните му произведения.

Всичко се приготвя с продукти, внесени от Италия, по-специално южната ѝ част, откъдето е Салваторе. Не очаквайте тук да попаднете на побългарени рецепти с царевица и ананас, или пък да ви се предложат сосове и айран. По-скоро ще ви насърчат да комбинирате ястията с подбрани италиански вина и да завършите с глътка домашно приготвено лимончело!

В менюто ще намерите някои от любимите си рецепти от предишното място, като спагети с доматен сос и босилек и разтапящото се в устата тирамису. За ценителите ще има седмични предложения, които ще бъдат със сезонни продукти, а най-хубавото е, че за Casa Petraglia няма да има почивен ден и ще може да подбирате и на обед измежду дневен избор от пица, паста, салата и десерт!

Мястото е достатъчно просторно, така че може да седнете в две вътрешни зали и удобна външна градина, която през зимните месеци ще бъде изолирана от студа. За малките посетители е обособен детски кът, за да е мисията „с деца на ресторант“ възможна.

 

В Casa Petraglia Салваторе и Илияна наистина влагат цялото си старание и любов и изобщо не се учудихме, когато разбрахме, че всичките им клиенти са ги последвали и веднага са обикнали новата обстановка, вдъхновена от многото специални мигове и преживени моменти. Няма и как да бъде другояче в кътчето, което е една още по-вълнуваща градска презентация на италианската душа и кулинария!

 
Източник: Lost in Plovdiv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…