Конкурсът НОВО НАЧАЛО обявява отворена покана за набиране на проектни предложения с фокус детска грижа и образователни дейности за деца от Украйна.

В рамките на конкурса ще бъдат финансирани проекти с бюджет от 3 000 лева до 20 000 лева със средства събрани от инициативата BG4UA и Фондация BCause в рамките на кампанията НОВО НАЧАЛО.

Проектите трябва да допринасят за възможно най-човешкото приемане на бежанци от Украйна и шанс за живот в България, като помагат за преодоляване на травмата от срещата с войната у децата, отговарят на образователните и познавателните им потребности и работят за интеграцията на украинските деца и възрастни в българското общество.

Вижте видовете дейности, които ще бъдат подкрепени:

  • Целодневна, полудневна и почасова грижа за деца от Украйна;
  • Образователни и социализиращи дейности за деца от различни възрасти;
  • Социална, психологична и друга подкрепа за деца и семейства;
  • Обучения като курсове по български език като предпоставка за включване във формалното образование;
  • Културни и други интеграционни дейности.

Срокове: Отворената покана е с краен срок 4 май 2022 г. Постъпилите проектни предложения ще бъдат разглеждани текущо, всяка седмица, като първите одобрени ще бъдат обявени на 15 април.

Поканата се отнася за юридически лица: 

  • Организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ) в обществена полза;
  • Читалища;
  • Общински детски комплекси.

За повече информация се запознайте с пълните:
1. Насоки,
2. Формуляр за кандидатстване и
3. Бюджет.

Проектните предложения се подават в текстови формат (MS Word), а бюджетът - в Excel на ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Заглавие (subject) на имейла: Отворена покана НОВО НАЧАЛО за украинските деца.

За допълнителна информация и въпроси, пишете ни на  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…