Капана.БГ

Капана.БГ

Любо Киров добавя втора дата в Пловдив като част от „Турне 2023“. Новият голям концерт ще бъде на 3 август, отново в Античния театър. Събитието идва, след като билетите за първата дата бяха разпродадени два месеца по-рано.

 

„Пловдив, благодаря ви за обичта, енергията и подкрепата, която ми изпращате! Нямам търпение да се видим на живо през август. Този път ще бъдем повече. Гответе се за музикално шоу, което ще помним дълго“, отправи послание към феновете си Любо Киров.

 

Любо Киров обяви „Турне 2023“, което включва концерти в големите градове в страната, през февруари тази година. Всичко започва в Античния театър в Пловдив – на 2 и 3 август. Следват летните театри в Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе, а в София концертите ще бъдат в две поредни вечери в зала 1 на НДК. Предстои добавянето на още дати. На сцената с Любо Киров отново ще бъдат Голямата банда и много гост изпълнители.

 

Ето градовете и датите от Турне 2023:

 

Пловдив, Античен театър, 2 август (разпродаден)

 

Пловдив, Античен театър, 3 август

 

Бургас, Летен театър, 10 август

 

Варна, Летен театър, 20 август

 

Стара Загора, Летен театър, 23 август

 

Велико Търново, Летен театър, 1 септември

 

Русе, Летен театър, 08 септември 

 

София, зала 1 на НДК, 8 ноември

 

София, зала 1 на НДК, 9 ноември 

 

Билети за големия концерт в Пловдив на 3 август: https://bit.ly/3Xb9XNv

 

Билети за „Турне 2023“: https://bit.ly/3xXklwe

 

През 2022 година билетите за концертите на Любо Киров в страната бяха разпродадени предварително и влязоха в Топ 3 на най-посещаваните събития на български артисти в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim. 

 

И тази година е изключително успешна за Любо Киров. Той беше един от големите победители на Годишните музикални награди на БГ Радио – със статуетки за „БГ албум“ и „БГ изпълнител“. В края на март Любо Киров беше удостоен с награда „Икар“ в категория „Атракционно и сценично изкуство“ за приноса му в музикално-сценичното изкуство. Съвсем скоро получи и отличието „Златно перо“ за принос към българските култура и изкуство. В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума „Целуни ме“, впечатляващия едноименен концерт в зала „Арена Армеец“, както и националното музикално турне. Поредна година той отново е в класацията на престижното списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости“, което го постави на най-предно място, като музикален изпълнител. 

Огненото и светлинно шоу  „Палячи“, което е в Топ 5 „Aтракциони на Балканите” в класация на туризма и туристическата анимация за 2019 и 2020, 2021 г., идва в Пловдив в рамките на проекта „Жив Филипопол“ на 16  юни. Основният фокус на трупата е съчетаването на исторически сюжети и събития с модерното изпълнителско изкуство с огън, светлини, спец ефекти, хореография и театър. Артистите, които са от цяла България, ще забавляват публиката на 16 юни от 20 часа в пространството до Римския стадион.

 

Проект „Жив Филипопол“, който ще се случи на 16 и 17 юни, има за цел да разгърне културно-историческия потенциал на Пловдив. Градът да бъде „съживен“ и превърнат в атракция както за любителите  участници, така и за зрители и туристи. В рамките на проектните събития Пловдив ще привлече разнообразна аудитория от национален и интернационален мащаб, което ще повлияе благотворно върху туризма и икономиката. Големите публични събития се предвиждат за Форум на Филипопол, Голяма базилика и пространството до Централна поща. В проекта се включват още няколко трупи – „Чигот“, „Дукс Антика“ и „Мос Майорум Улпие Сердице“.

 

„Чигот” е сдружение с нестопанска цел, чието име произлиза от старобългарската дума за мечоносец, елитен воин. Групата е сформирана през 2004 г. и се занимава с възстановки на облекло, бит и въоръжение от периода Второ Българско царство (XII-XV в.), с историческа фехтовка, възстановки на битки, лагери, изнасяне на лекции, беседи. Основни цели на сдружението са изучаване, пресъздаване и запазване на българската средновековна история, бит, култура и изкуство и популяризирането им пред широка аудитория, както в страната, така и в чужбина. „Чигот“ е организатор на една от най-мащабните бойни възстановки в Източна Европа – Битката при Варна: епичното сражение на кръстоносните войски, предвождани от полско-унгарския крал Владислав III Ягело (Варненчик), с армията на султан Мурад Втори от 10 ноември 1444 г.

 

„Дукс Антика“ от Свищов е сдружение за исторически възстановки и реконструкции. Дейностите им се фокусират върху пресъздаване на важни исторически събития, случвали се по дунавския Лимес през периода на Късната античност (III-Vв.). От създаването си през 2016г. до днес асоциацията се слави с дисциплинирани демонстрации на железния строй на римската ауксилиария, съставена от готски федерати. Освен военно дело и снаряжение, членовете на „Дукс Антика“ представят бита, занаятите, кулинарията, ритуалите и взаимоотношенията от света на Великото преселение на народите.

 

Сдружение за антични реконструкции „Мос Майорум Улпие Сердице“ е сред малкото групи за исторически възстановки в България, фокусирани изцяло върху Късната античност. Проучват, адаптират и пресъздават епизоди и събития от живота на римляните и варварските племена, обитавали провинция Мизия (днешна България и Балканите) през IV – VI век. Обхващат ежедневния живот, занаяти, игри, религиозни и цивилни ритуали, военно дело, облекла и екипировка. От създаването си през 2016 г. досега трупат богат опит в популяризирането на античното културно-историческо наследство като организатори, съорганизатори и участници в различни събития в България и Европа.

 

Пловдивската публика ще се потопи и в изкуството на възстановките с представянето  сръбската „Beli Orlovi“ в рамките на модула „Жив Филипопол+“, който обединява международното участие във форума.

 

Проектът „Жив Филипопол – портал за пътуване през времето“ се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“, програма „Любителско творчество`2022“, и фондация „Пловдив 2019“. Организатор на събитието е Сдружение за исторически възстановки „Филипопол”.

Кубинският пианист Роберто Фонсека е представител на новата генерация музиканти във формацията „Буена виста сосиал клуб“. Той вече е намерил своето световно признание и ние просто можем да го разпознаем като един от великите музиканти на нашето време, работил с големите артисти на Куба като Ибрахим Ферер, Качаито Лопес, Омара Портуондо и другите от Буена Виста Сосиал Клуб, както и Хърби Хенкок, Нилс-Петер Молвер, Карлиньос Браун, Майра Андраде, Раул Мидон и кой ли още не.

 

Роберто Фонсека е посланикът на кубинския джаз и музиката, която сътворява е многопластова и вълнуваща, с усет към мелодията и респект към традицията. 

 

На ранна възраст Роберто Фонсека вече има световно признание. От самото начало на музикалната си кариера гениалният пианист Роберто Фонсека, наследникът на пианиста дон Рубен Гонсалес в Буена Виста Сосиал Клуб, формулира много ясно своята мисия: ”Бих искал музиката ми до достига до хора, коите не ме познават и един ден да се прeвърна в референт за публика си.” 

 

Британският вестник “Гардиън” е един от многото представители на медиите, които отделят внимание на огромния талант на кубинския артист и го определят като ”невероятно надарен пианист, композитор и бендлидър с усет към мелодията, с какъвто малко негови съвременници могат да се похвалят….един от малкото, които прескачат музикалните рамки с финес.”

 

Израснал в Хавана в семейство на музиканти, Роберто първоначално има влечение към ударните инструменти и перкусиите, което е видно по-сетне в стила му на свирене на пиано. Наречен „истинскио откровение сред пианистите от неговото поколение“, той пише първите си композиции, смес между джаз и афро-кубинска музика, на 14 години, а година по-късно е сензацията на фестивала в Хавана – Jazz Plazа. След известно време той сформира първата си група – „Темпераменто“, заедно със саксофониста Хавиер Салба(„Иракере“, „Кубанисмо“). Успоредно с това Роберто Фонсека работи с певеца Аугусто Енрикес и записва първия си албум “En el comienzo”. Следващите години Робето успява да запише втори албум “No limit” за японския лейбъл JVC, да напише музика към филма на “Black” и да продуцира албума на хип-хоп групата „Обсесион“. Самият пианист признава, че в тези две години на усилен труд той се е лутал, за да намери себе си и да излее насъбралите се у него идеи.

 

Но истинската промяна за Роберто Фонсека настъпва през 2003 г., когато покойният перкусионист Анга Диас го кани да запише партия в неговия албум. Пристъпвайки прага на известното студио „Егрем“, Роберто вижда там да стоят легендарните Рубен Гонсалес, Качаито Лопес, Мануел Гуахиро Мирабал и животът му се променя. Той става част от тази велика формация, свирейки основно в проектите на великолепния Ибрахим Ферер заедно с всички великани от старата генерация.

 

През годините на интензивна концертна дейност с Ибрахим Ферер у талантливия млад пианист се заражда идеята за формиране на негова група и запис на нов самостоятелен албум. Именно тогава се оформя скелета на първия му запис за Enja Records „Zamazu“, в който съжителстват в хармония джаз, класика, афро-кубински влияния и традиционна кубинска музика.

 

Преди това на Роберто Фонсека е оказана огромната чест да бъде артистичен директор на придобилия култов статус албум-портрет Mi Sueño(World Circuit, 2006) на великия Ибрахим Ферер. Големият маестро признава, че младият Роберто изпитва огромно уважение и разбиране към музиката му и затова именно той ръководи проекта и впоследствие след смъртта на Ибрахим Ферер го завършва.

 

След смъртта на легендарния Ибрахим Ферер, Роберто се отдава на работата върху соловия си албум, който излиза през 2007 г. В този проект го следват музикантите Хавиер Салба – саксофон, кларинет и флейта , Омар Гонсалес- контрабас, и Рамсес Родригес – ударни, Емилио дел Монте Мата – дарбука. Но освен тях в отделните пиеси участват още гост-артистите Омара Портуондо, Качаито Лопес, Мануел Гуахиро Мирабал, Карлиньос Браун, акордеонистът Тониньо Ферагути и фламенко китарисъст Висенте Амиго. 

 

Следват множество турнета и участия на най-престижните европейски и американски фестивали. През 2009 г. Роберто Фонсека издава албума Akokan (Сърце), в който посвещава пиеса, вдъхновена от българската музикална традиция, наречена „Bulgarian“, след гостуването си на Фестивала Джаз Плюс 2008 в София. В този запис гост вокалисти са певицата Майра Андраде и китаристът Раул Мидон. 

 

На следващата година Роберто Фонсека се впуска в нова авантюра като съпродуцент с английския DJ Джайлс Питърсън и аранжьор на проекта „Havana Cultura“, в който участват около 60 представители на новата генерация кубински музиканти. Същата 2010 г. излиза и лайв записа му от фестивала в Марсиак – Live At Marciac. 

 

Следващият му студиен албум се казва просто Yo (Аз) и още с излизането си е номиниран за награда “Грами”. В него пианистът обръща поглед към африканската традиция – “ясен пример какво се получава, когато велик кубински пианист е погълнат от музиката на Африка.” 

 

Година след това артистът издава втори концертен проект, наречен At Home, запис от Джаз фестивала в Марсиак със специалното участие на певицата от Мали Фатумата Диауара. Следват албумите Abuc и Yesun отново номинирани за награда “Грами” като композициите са сложни с множество обрати, с незабравими стихове и фантазна емоционална наситеност.

 

Всеки негов проект умело представя различните музикални традиции на Америка, Куба, Бразилия и Африка, а вече и България. 

 

Любовта на кубинския пианист Роберто Фонсека към българския фолклор датира отдавна, още от далечната 2009 г., когато създава пиесата “Bulgarian”, като през годините той е засвидетелствал своето възхитително отношение към нашата традиция. 

 

 

Артистът от Буена Виста Сосиал Клуб  често говори за извора на вдъхновение, който идва от неравноделните ритми и сложни хармонии на нашия фолклор. Затова и естествено се стигна до срещата му с камерен хор “Нови български гласове”, носители на награда “Латино Грами” с диригент маестро Георги Петков и създаването на новата музикална картина “Отвъд нотите”, където българският фолклор диша в огъня на кубинския джаз и се излива в нова завладяваща пулсация. 

 

Европейската премиера на проекта бе на Джаз фестивала в Марсиак пред 3500 души през 2021 г. и тази уникална по рода си музикална програма ще бъде представена за първи път в Пловдив на 30 юни в лятно кино “Орфей”, във Варна на 2 юли в Летния театър и в София на 4 юли в зала “Бълтария”. 

 

Билети за концертите от 30 до 60 лв.  може да се закупят в мрежата на Евентим, он-лайн – https://bit.ly/3LXPesJ и на от касите на ДК “Борис Христов”, пред Общината и на всички  други каси в града. Билети ще се продават и на място преди събитието. 

 

 

Проектът се реализира с подкрепата на НФК  по програма за “Възстановяване и развитие на частни организации”.

Фестивалът за улични изкуства 6Fest 2023 обяви своето 13-о издание, което ще се проведе в Пловдив като част от Културния календар на града. Тематично предстоящото издание е посветено на моноспектаклите и индивидуалните изпълнения в областта на съвременен цирк (клоунада, жонглиране), куклен театър, пантомима, живи статуи, кокили, музика, улична магия. 

 

Фестивалните събития ще се състоят в три уикенда – на 11 юни, на 24 – 25 юни, на 30 юни – 2 юли. Входът за всички прояви е свободен. Ясна е и пълната програма на фестивала по дати, часове и локации. 

 

В програмата са включени моноспектакли на театрални и циркови артисти (независими или част от популярни и утвърдени формации) като Филип Хараланов (един от създателите на “Нов цирк”), Дарио Табаков (създател на Проект “Комбино”), Радослав Стойнов (едно от разпознаваемите лица на уличния цирк в Пловдив), Ashton Ka (с новия си български проект за живи статуи), Маргарита Костова, Даниел Русев (един от създателите на Театър “Хамелеон”), Момчил Маринов (част от по-старото поколение циркови и театрални артисти, с дейност още от 90-те години), артисти от Театър “Нюанси” (Троян), Пътуващ театър “Скрин” (София, Перник), Театър „Метаморфози“ / „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“ (София), както и музиканта Димитър Бакърджиев (известен като Shorty Sax).

 

Предстоящото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Министерство на културата.

 

6Fest е първият у нас самостоятелен фестивал за улични изпълнителски изкуства като цирк, живи статуи, кокили, огнени изкуства. Появява се през 2017 г. като Международен фестивал за градски изкуства и щастие в Габрово. В първите си две издания 6Fest се провежда паралелно с габровския Карнавал през май. Така, продължавайки карнавалната традиция на града, 6Fest за първи път в България прави фестивал, посветен на градската улична култура. През 2019 г. 6Fest като фестивал за улични изкуства става част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата. От 2020 г. насам 6Fest се превърна и в разпознаваема част от Културния календар на Община Пловдив. През 2020 г. 6Fest направи за първи път у нас фестивално издание, посветено на огнените изкуства. През 2021 и 2022 г. 6Fest осъществи пътуващи фестивални издания в Троян и Ямбол, както и гостувания в Джебел и Мега Мол София. През септември 2022 г. в Пловдив 6Fest за първи път организира и тематично издание, в което известни певци и групи се превърнаха в улични музиканти. 

 

Повече актуална информация може да следите във Facebook събитието 6Fest Plovdiv 2023 XIII – Фестивал за улични изкуства https://www.facebook.com/events/1341829803348360/. 

 

ПРОГРАМА НА 6FEST ПЛОВДИВ 2023

 

11 юни 2023 г. (неделя)

 

Ул. “Княз Александър І”

 

17:30 – 21:40 ч.

 

Група за живи статуи на Ashton Ka

 

Живи статуи в комикс сцени

 

На различни места по Главната и в Капана

 

19:00 – 19:45 ч., 20:15 – 21:00 ч.

 

Димитър Бакърджиев (Shorty Sax)

 

Улични музикални флашмобове

 

24 юни 2023 г. (събота)

 

Сцена в парк “Рибница”

 

Пътуващ театър “Скрин”

 

18:00 – 18:30 ч.

 

Флашмобове на Мим и Жонгльор

 

18:30 – 19:00 ч.

 

Моноспектакъл с клоунада „Сърцето на Клоуна“

 

19:20 – 19:40 ч.

 

Пантомимичен моноспектакъл „Приказка за пантомимата“

 

20:00 – 20:25 ч.

 

Моноспектакъл на Жонгльора „Среща“

 

20:25 – 21:15 ч.

 

Флашмобове на мим, жонгльор, клоун и артист на кокили

 

25 юни 2023 г. (неделя)

 

Парк “Каменица”

 

10:30 – 11:10 ч.

 

Златина Стойчева

 

Моноспектакъл-приказка “МаПа”

 

11:30 – 12:00 ч.

 

Пътуващ театър “Скрин”

 

Куклен моноспектакъл „Палечка или приказка за красотата“

 

Сцена в парк “Рибница”

 

Театър “Нюанси”

 

19:00 – 20:00 ч.

 

Театрален моноспектакъл “Иван, който говори с Бога”

 

20:30 – 20:50 ч.

 

Моноспектакъл “Не всичко е изгубено в морето”

 

30 юни 2023 г. (петък)

 

Открита сцена на бул. “Марица” 140

 

19:00 – 19:45 ч.

 

Маргарита Костова

 

“Улица Радост” – импровизирана клоунада

 

20:00 – 20:30 ч.

 

Даниел Русев (Театър „Хамелеон“)

 

„Илюзии с Маг Русев“ – клоунадно представление

 

20:30 – 21:00 ч.

 

Радослав Стойнов – Маг „Бамбини“

 

Циркови номера

 

1 юли 2023 г. (събота)

 

Виенски павилион, Цар Симеонова градина

 

11:00 – 11:30 ч.

 

Театър „Метаморфози“/ „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“

 

Моноспектакъл “Червеният нос”

 

11:30 – 12:30 ч.

 

Момчил Маринов

 

Артист на кокили

 

Ул. “Княз Александър І” на пресечката й с ул. “Патриарх Евтимий”

 

18:00 – 20:00 ч.

 

Момчил Маринов

 

Жива статуя

 

Ул. “Патриарх Евтимий” 12, пред вход на подлез „Археологически“

 

18:00 – 18:45 ч.

 

Радослав Стойнов – Маг „Бамбини“

 

Циркови номера

 

19:00 – 19:35 ч.

 

Радослав Стойнов – Маг „Бамбини“

 

Цирков моноспектакъл

 

20:00 – 20:25 ч.

 

Филип Хараланов

 

Цирков моноспектакъл

 

2 юли 2023 г. (неделя)

 

Площад “Гроздов пазар”

 

18:00 – 18:30 ч.

 

Dario Bulgario (Проект “Комбино”)

 

Моноспектакъл

 

18:30 – 19:15 ч.

 

Радослав Стойнов – Маг „Бамбини“

 

Циркови номера

 

18:30 – 19:30 ч.

 

Момчил Маринов

 

Мим

Издателство „Летера“ има удоволствието да Ви покани на второто събитие по проекта „Духовни маршрути в Пловдив 2023“.

 

На 10.06.2023 г., събота, в 10:30 ч. със сборен пункт площад „Съединение“, пловдивчани и гости на града ще могат да се включат в маршрут, посветен на Ранното християнство във Филипопол.

Водач ще е Мая Мартинова-Кютова, археолог, проучвател на едни от най-значителните археологически обекти в Пловдив, участвала в проектите за експониране на Одеона, Форум-север, Стадиона на Филипопол, Източна порта.

 

Проектът „Духовни маршрути в Пловдив 2023“е финансиран от Община Пловдив по Компонент 1 „Фестивали и значими събития“ и е част от Културния календар на града.

Филипопол е голям градски център в римската провинция Тракия. Още в езическите времена започва проникване на християнската религия сред населението. През ІV в. сл. Хр. градът е столица на провинция Тракия и седалище на епископска катедра. Посетил ли е апостол Павел Филипопол? Кои са най-ранните мъченици за вярата? На тези въпроси ще отговори археологът Мая Мартинова-Кютова. Ще бъдат изяснени характерните особености на градоустройството на Филипопол през раннохристиянската епоха – култови сгради – базилики и мартириум, особености на обществената архитектура, къде се е провел Филипополския контрасъбор през 343 г.

В Археологическия музей участниците ще бъдат запознати с един изключителен паметник на раннохристиянската култура – Гробница със стенописи, където са изобразени християнски символи и евангелски сцени – възкресението на Лазар и изцелението на паралитика.

Издателска къща МАБОПАН и Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив канят пловдивчани и гостите на града утре – 8 юни, от 18:30 ч., на представянето на поредицата книги „С Петър Берон по света“. Представянето ще се проведе в Конферентната зала на библиотеката (вход от ул. „Иван Вазов“).

 

Ще има възможност за разговор с автора.

 

От планираните 15 книги на поредицата първите пет вече излязоха. Известният учен биолог, спелеолог и неуморим пътешественик Петър Берон в последните години се е заел да опише пътешествията си и перипетиите в посетените от него над 90 държави. Книгите са изпъстрени с много любопитни случки, недоразумения от сблъсъка на култури и обичаи, а също и с много исторически, географски, политически и социални данни от развитието на описваните страни. Интересът му към тях винаги е бил изследователски, затова и повечето от пътуванията са експедиции с конкретна цел, а не екскурзии. Но е видял и доста от туристическите забележителности, за които разказва увлекателно в книгите си.

 

Досега в поредицата: „Пет месеца в Нова Гвинея“, „Сану, Батуре!“, „На север от Юкатан“, „Близката чужбина“, „От Мандалай до Тимор“.

 

Заповядайте на представянето! Книгите не се разпространяват в търговската мрежа, а на представянето ще се предлагат с отстъпка. Желаещите ще получат и автограф от Петър Берон.

58-то издание на Международния фестивал на камерната музика продължава до 16 юни 2023 г. За втори път организатор на най-стария фестивал за камерна музика в Европа е АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Това ярко събитие e носител на почетния знак за качество EFFE Label и се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Календара на културните събития за 2023 година.

Тази вечер от 19.30 часа в Зала АМТИИ ще чуем Клавирен рецитал на изтъкнатия солист Алесандро Марано, пиано (Италия).  Билети на цена 7лв може да закупите на място на касата преди концерта.

Книжката с подробната програма на 58-то издание на Фестивала на камерната музика може да разгледате тук: https://issuu.com/amdfa/

 

Италианският пианист Алесандро Марано е един от най-блестящите музиканти от своето поколение. Той е завършил Музикалната консерватория „Станислао Джакомантионио“ в Козенца с проф. Джузепе Майорка, посещавал е Международните клавирни курсове във Фондация „Пол Хиндемит“ в Блоай, Швейцария, където прекарва осем години в изучаване на такива международно признати учители и изпълнители като Едит Фишер и Пол Бадура-Шкода. Завършва музикалното си образование с Бруно Канино и Алдо Циколини.

Като носител на награда от национален и международен конкурс за пиано, Марано провежда силен концертен график, представящ соло рецитали и сътрудничество с известен музикант в Италия и чужбина (Испания, Швейцария, Румъния, Германия, Гърция, Австрия, Чехия, Унгария, България, Русия, Великобритания).

Марано участва под ръководството на важни диригенти като Овидиу Балан, Григор Паликаров, Петроний Негреску, Валентин Дони. Той изпълнява и записва всички концерти за пиано „Бетховен“ под ръководството на Маестро Лоди Лука, като приема транскрипцията за струнен оркестър на Винсенз Лахнер.

Алесандро Марано е художествен ръководител на Международния фестивал за пиано в Козенца (Италия), президент на културната и музикална асоциация Amici del pianoforte „Франц Лист“, професор по пиано в средното училище „Беато Франческо Маре Греко“ в Акри (Италия) -асистент в Музикалната консерватория „С. Джакомантион“ на Козенца.

Страница 1 от 2162

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…