Екипът на най-актуалния електронен гид за Гарда под тепетата стартира нова рубрика под наслов „Да живееш в Пловдив като местен“

Lost in Plovdiv ще представя експатите, какво в Пловдив ги омагьосва и ги кара да го превърнат в свой дом  

Хората са пулсът на града. Те са това, което превръща купчините сгради и забележителности в дишащ организъм. Не можеш да се „изгубиш” в Пловдив и да не попаднеш на всички усмихнати лица и позитивни човеци, които са навсякъде около нас.

Днес, нашият екип започва рубрика, в която чрез няколко кратки въпроси и изречения ще се опитаме да разберем какво в Пловдив омагьосва чужденците и ги кара да го превърнат в свой дом.

Благодарим на нашия първи гост Греъм Търнбул, който се съгласи да отговори на нашата анкета за всичко, което го впечатлява в града под тепетата и защо смята, че „България наистина е един от най-големите неразкрити скъпоценни камъни на Европа”

Греъм е от Обединеното кралство и прекарва минимум десетина дни от месеца в града под тепетата.  Причините му, за да дойде в България са инвестицията в недвижима собственост и желанието да създаде малък помощен център за своята компания за туристически обиколки на велосипед.

Според него България наистина е един от най-големите неразкрити скъпоценни камъни на Европа, заедно с Румъния и Молдова. За съжаление всеки знае за Словения, Хърватия, Чехия, Полша и т.н., но не и за България. Все още възнамерява да се развива в сферата на туризма и тук създава местна туристическа агенция. Закупили са 8-местно превозно средство и създават собствена къща за гости в Сапарева Баня. В момента провежда около 8 до 10 пътувания от Великобритания с чуждестранни клиенти годишно, но когато получи лиценз за местен туроператор, това ще се увеличи. Къщата за гости ще е от голяма полза за осигуряването на качество и също така за подпомагане на  развитието на BG туризма в малък мащаб.

А ето и неговите кратки отговори:

Когато приятели посещават Пловдив за първи път, ги водя в... – на някое готино място, задължително в Капана, може би някъде като Фарго, в Старинния град и останките на върха на хълма, може би и на Альоша, ако времето е хубаво

Когато е време за парти, отивам в... – обикновено някой бар в Капана, за храна – в Паваж, за вино и сладки приказки – във винения бар до него, а за по – сериозен купон...

Как още един лондончанин вижда и усеща най-древния жив град в Европа може да разберете от целия блиц в Lost in Plovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…