Румънският филм "Не ме докосвай" спечели голямата награда "Златна мечка" на кинофестивалът Берлинале. Една от главните роли в него е на пловдивчанката Ирмена Чичикова, което е едно от най-големите постижения за българското кино в историята. Лентата е копродукция на Румъния, Германия, Франция, Чехия и България. Режисьор е румънката Адина Пинтиле.

Българското участие не се изчерпва с това на Чичикова. Копродуцент е Мартичка Божилова, музиката е от Иво Паунов, а роля във филма има и Георги Налджиев. Филмът впечатли и провокира зрителите в Берлин. Историята, която смесва фантастика и реализъм разказва е за жена, която се страхува от чуждо докосване. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…