Фондацията обяви две отворени покани, разпределя спечелената награда “Мелина Меркури” като “Наследство” за творци с добри проекти

Фондация „Пловдив 2019“ обявява две отворени покани за проекти, фестивали и творчески инициативи, с които да осигури устойчивостта на проекта Европейска столица на културата в града чрез програмата „Наследство“.

Общата цел на двете покани – „Фестивали и творчески инициативи“ и „Творческият Пловдив“ – е продължаване и разширяване на създадени партньорства, развиване и изява на творческия потенциал на културните организации от Пловдив и страната, утвърждаване на Пловдив като активен културен център. Поканите се реализират с остатъка от средства от наградата „Мелина Меркури“ и чрез тях се дава възможност на творчески организации и артисти да развият потенциала си и да се изявят през 2021 и през 2022 г.

Всички желаещи да реализират проектите си към програма „Наследство“ могат да изберат от две направления за финансиране. Срокът за кандидатстване и по двете е от 18 януари до 15 март 2021 с еднакви критерии за оценка, съобразени с основните ценности и философията на инициативата Европейска столица на културата.

Поканата по направление „Фестивали и творчески инициативи“ разпределя общата сума от 1 милион лева и дава възможност за представяне на мащабни проекти до 200 000 лв. и на малки проекти до 10 000 лв. В направлението могат да се включат всички желаещи организации и артисти от България и чужбина.

Поканата по направление „Творческият Пловдив“ е насочена към активирането на творческия потенциал на града и осъществяване на събития през тази и следващата година от организации, които са базирани в Пловдив. По нея се разпределят общо 500 000 лв. Кандидатите от Пловдив могат да участват и по първото направление „Фестивали и творчески инициативи“.

В първа част от наследството на „Пловдив 2019“ бяха одобрени за финансиране 21 проекта, които продължават своята реализация и в настоящата година. След предизвикателната 2020 г. наследството на инициативата Европейска столица на културата е и един от инструментите за подпомагане на културния сектор и за постепенното възстановяване на активния културен живот в Пловдив. Двете нови покани предоставят оптимални условия, както за опитни и големи организации, така и на по-малки организации и независими проекти.

Подробните условия на поканите, както и пълния пакет документи за кандидатстване можете да намерите ТУК и ТУК.

Предстои фондацията да организира и поредица от информационни срещи за всички заинтересувани от финансирането.

Наградата „Мелина Меркури“ е присъдена на екипа на фондация „Пловдив 2019“ през 2018 г. след последната мониторингова среща с международното жури на Европейската комисия за успешната работа по организацията на проекта. Половината от наградата беше разпределена през 2019 г. по отворена покана „Наследство“ за проекти и фестивали, които продължават програмата на Европейска столица на културата. От общо 21 проекта, избрани по първата част от програмата „Наследство“, през 2020 г. успяха да се реализират 7. Останалите 14 проекта предстои да се осъществя публичните си представяния през 2021 г., което ще насити допълнително годината с културно съдържание и с надеждата за нови дълго чакани срещи с публиките ни.

442 comments

 • Comment Link Hzedec Hzedec Фев 24, 2024

  order zovirax 800mg sale cost allopurinol 100mg order allopurinol 300mg online cheap

 • Comment Link Tymtfz Tymtfz Фев 24, 2024

  acyclovir 800mg generic buy zyloprim for sale order generic zyloprim 300mg

 • Comment Link Yyhted Yyhted Фев 23, 2024

  norvasc uk amlodipine 5mg without prescription order norvasc 10mg for sale

 • Comment Link Bdwxqg Bdwxqg Фев 22, 2024

  buy metformin 1000mg glycomet 1000mg cost metformin over the counter

 • Comment Link Cskeat Cskeat Фев 22, 2024

  cheap xenical 120mg xenical 60mg for sale order diltiazem 180mg online

 • Comment Link Nmmhna Nmmhna Фев 17, 2024

  order tadalafil generic generic cialis 10mg buy generic tadalafil 10mg

 • Comment Link Wlnvkl Wlnvkl Фев 17, 2024

  order triamcinolone 4mg sale aristocort 4mg without prescription buy triamcinolone medication

 • Comment Link Ytuudm Ytuudm Фев 16, 2024

  aristocort 10mg ca triamcinolone 4mg ca triamcinolone 4mg for sale

 • Comment Link Zordwk Zordwk Фев 16, 2024

  order hydroxychloroquine sale buy plaquenil online cheap plaquenil 400mg canada

 • Comment Link Jzkrdz Jzkrdz Фев 15, 2024

  vardenafil 10mg for sale levitra over the counter vardenafil 20mg cheap

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…