Престижното  издание нареди града под тепетата в своя класация

Погледите на хората все по-често се обръщат към Пловдив, а това става все по-осезаемо. Редица туристически блогове и сайтове вече писаха за античния град, но този път Пловдив се нареди на страниците в електронното издание на международното списание Vogue. Градът ни се нареди до други популярни дестинации в Европа в статията „10-те европейска градове извън радара, в които да избягате“.

Статията е насочена към пътуващите хора, които искат да посетят нови и интересни дестинации, като целта е да се избяга от тривиалните предложения като Айфеловата кула в Париж, Биг Бен в Лондон и т.н. В публикацията Пловдив се нарежда до градове като Лисабон, Единбург, Осло, Болоня и Севиля. 

Самият текст на Vogue започна с уточнението, че Пловдив е най-старият жив град в Европа, който е обитаван от 8 000 години насам. Сравняват го с чара на Рим, а не пропускат да акцентират и на Античния театър. Споменават се ежегодните фестивали под тепетата, пъстрия артистичен живот в града и разбира се, преобразения изцяло квартал Капана, който се превърна в силна притегателна зона за посетители от цял свят.

Цялата статия на изданието можете да видите тук: http://www.vogue.com/article/unusual-alternative-european-city-travel-destinations

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…