Print this page

Вълнуващи приключенски заглавия за пътешественици може да гледаме от днес всеки ден в LUCKY Дом на киното в Пловдив. За поредна година кино пътешествията стартират през август. В рамките на седмица „Кино за пътешественици” ще отведе зрителите до любими и малко познати дестинации, като началната точка за всички пътешествия в Пловдив са салоните Lucky Дом на киното.

Програмата започва на 08.08 (събота) с филма СПАСИ ПАПУА, ПРЕКОСИ Я ПЕША. „В началото исках да мина целия път от Берлин до Западна Папуа, Индонезия на мотор и така да дам гласност на проблемите на джунглата и борбата за оцеляване на туземните племена в региона. Но в крайна сметка пътуването ми се превърна в 11-месечно приключение, едно пътуване през 11 държави и безброй пъти прибягване до план „Б“."

Билети: https://bit.ly/2Pxt1TY

В неделя продължаваме с ОРИЗОВИТЕ ТЕРАСИ НА ФИЛИПИНИТЕ. Оризовите тераси във Филипинските Кордилери, освен световно културно наследство, са и поминък за много обитатели на планината. На 2000 метра височина, далеч от цивилизацията и обществото, те са изградили своя малък изолиран свят. Вместо с пари, плащат с ориз. Вместо да ходят на църква, практикуват окултни ритуали, за да са доволни духовете на планината. Когато са болни, не викат лекар, а знахар, защото за тях магията е лекът. Когато младите отидат да живеят в града, обещават да се върнат, но само когато асфалтират път до високите села.

Билети: https://bit.ly/31qZ0KZ

В понеделник ви очаква ЛЕГЛО С ВРЪЗКИ. За истинския пътешественик пътуването не е просто хотел с удобства като у дома, а откриване на непознати места. Един сайт предлага алтернативата да пътуваме по света, като спим в къщата на непознат. За някои този сайт е шанс да опознаят отблизо различната култура или да учат език, за други е място за запознанство и секс, а за трети – безплатен хотел. Диванът в хола на домакина, добър или лош, дори да не е удобен като хотелското легло, прави от непознатите приятели и винаги ни връща към спомена за мястото. Изненадата и несигурността са част от приключението, а именно това превръща обикновеното пътуване в пътешествие.

Билети: https://bit.ly/2F43IXP

Вторник е време за ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ. Тенцин Фунцок е тибетски изгнаник, който се е посветил на изкуството и живее в Дхарамсала. Един ден той решава да изживее отново най-важния момент от своя живот – бягството от окупирания от Китай Тибет, когато заедно със семейството си минават през разположения на 5800 метра надморска височина проход Нангпа Ла, стигат до Непал и продължават към индийската граница и Дхарамсала.
Едно екстремно пътешествие из красивите върхове на Хималаите и културата на хората обитаващи Катманду, Лхаса и Дхарамсала.

Билети: https://bit.ly/3a6yV7O

В сряда ще видим ПО ПЪТИЩАТА НА КУБА. Изминали са 60 години от Кубинската революция. Днес страната отваря врати към света и хората са любопитни какво ще се промени. Вярват, че са тръгнали по верния път и никой не се замисля, кое е свобода и кое диктатура. Животът на много от тях е минал в труд, глад, музика и танци. На някои - по цял ден на селската нива, на други - в Хавана, но светът им не е много различен. Бедни са, но пари не им трябват, щастливи са и не се оплакват, защото живеят на Острова на свободата.

Билети: https://bit.ly/3a6fjkd

Фестивалът ще приключи с МОЯТ СЕВЕР Е НА ЮГ. Известният лозунг „Нашият север е на юг“, символ на единството и независимостта на държавите от Латинска Америка, вдъхновява една чилийка да пътешества в седем от тях, за да ги опознае и да разбере, какво ги свързва и какво ги разделя. Куба, Венецуела, Колумбия, Еквадор, Перу, Боливия и Чили: седем отделни реалности, с общ език и култура, колкото еднакви, толкова и различни. В някои от тях Революцията още е жива, в други вече се събужда демокрацията, а трети никога не ги е напускала корупцията. Навсякъде тя слуша истории и е сред хората, а те искат само едно: да се чуе гласът на народа. Накрая влиза сама надълбоко в Амазонската джунгла, за да застане очи в очи с истината.

Билети: https://bit.ly/33BRqzS

Вижте цялата програма:

08.08 /събота/
19:00 ч СПАСИ ПАПУА, ПРЕКОСИ Я ПЕША
Билети: https://bit.ly/2Pxt1TY

09.08 /неделя/
19:00 ч ОРИЗОВИТЕ ТЕРАСИ НА ФИЛИПИНИТЕ
Билети: https://bit.ly/31qZ0KZ

10.08 /понеделник/
19:00 ч ЛЕГЛО С ВРЪЗКИ
Билети: https://bit.ly/2F43IXP

11.08 /вторник/
19:00 ч ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ
Билети: https://bit.ly/3a6yV7O

12.08 /сряда/
19:00 ч ПО ПЪТИЩАТА НА КУБА
Билети: https://bit.ly/3a6fjkd

13.08 /четвъртък/
19:00 ч МОЯТ СЕВЕР Е НА ЮГ
Билети: https://bit.ly/33BRqzS

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…