Операта представя концертния проект с музиката на Нино Рота от филмите на кино гения

Oпера Пловдив отбелязва 100 години от рождението на Фелини с музиката на Нино Рота на 9ти и 10ти октомври от 19:00 часа в Дом на културата.
След успеха в Италия - концертният проект с филмовата музика на Нино Рота от класиките на Фелини като "La strada", "La Dolce Vita", "8 1/2", "Aмаркорд" ще бъде представен за първи път в България.
Автор на новите аранжименти за симфоничен оркестър е Микеле Челаро, а диригент - маестро Диан Чобанов. В мултимедийния концерт ще бъдат вплетени документални кадри от живота на Фелини и Нино Рота, както и любими моменти от филмите.
Признат за „кръстникът“ на филмовата музика, НИНО РОТА оставя диря с теми към повече от 150 киноленти, сред които титанични заглавия като "Кръстникът" на Франсис Форд Копола, "Сладък Живот" на Фелини, "Ромео и Жулиета" на Дзефирели и още куп безсмъртни филми. Носителят на „Оскар” за музика "озвучава" всички филми на своя добър приятел Федерико Фелини - от „Белият шейх” през 52-ра, до „Репетиция на оркестъра" през 78-ма!
Билети на касата на Опера Пловдив, касите на Ивентим и онлайн на - https://www.eventim.bg
Капацитетът на публика в залата е 50 % - настаняване през място!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…