Фондацията удължава срока за кандидатстване по мярката

Кризисният фонд за подкрепа на независимите пловдивски творци, иницииран от фондация „Пловдив 2019“ в сътрудничество с отдел „Култура“ на община Пловдив, ще бъде отворен за кандидатстване до 30 април 2021 година, съобщиха от ОФ.

Удължаването на срока е решение на Управителния съвет на фондацията, с което се дава възможност предвидената сума от 1000 лв. за одобрен кандидат да достигне до повече нуждаещи се артисти в града предвид продължаването на пандемията. От стартирането на програмата през април до ноември тази година от помощта са се възползвали 15 творци.

Фондацията припомня, че за еднократната финансова подкрепа могат да кандидатстват независими творци и представители на всички сфери на културата с принос за града. Процедурата за кандидатите е обявена на сайта на фондация „Пловдив 2019“ в раздел „Отворени покани“.  Подаването на документи се осъществява, както по имейл, така и на място на ул. „Райко Даскалов“ 2, ет. 2.
Постъпилите молби се разглеждат от утвърдено жури на всеки две седмици, а средствата се превеждат по банков път.  Всички желаещи да се възползват от средствата за покриване на част от режийните им разходи следва да подготвят своите документи съгласно Правилника на фонда качен на сайта.

Средствата ще бъдат осигурявани регулярно до крайния срок през април или до изчерпване на предварително опуснатата сума от 100 хил. лева.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…