Пловдивският археологически музей ще предлага образователни занимания за деца. Това ще се случва в рамките на проект, спечелен към Министерство на културата, съобщиха от институцията. Образователната инициатива цели да създаде отношение у подрастващите към археологията и културното наследство чрез различен тип интерактивни занимания.

В рамките на проекта, ще се организират различни събития, спрямо възрастта - оцветяване на специално създадени книжки, рисуване и моделиране, тематични работилници, древни занаятчийски практики, видеа и др.

След двугодишния успех на инициативата „Археология за всеки“ и натрупаните впечатления относно интересите на посетителите, екипът на Регионален археологически музей – Пловдив е убеден, че музеят като институция може да достигне модерен облик като отговори на съвременните тенденции за образование и привличане на внимание както в подрастващите деца, така и в техните родители.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…