Поредица качествени фестивални заглавия очакват зрителите на предстоящия София Филм Фест в Пловдив с любимите ни актьори Хавиер Бардем, Шарлот Генсбур, Моника Белучи, Уилям Дефо и много други. Обичаното киносъбитие ще се проведе от сряда, 17-и март, до 28-ми март. В програмата са включени общо 27 прожекции, като освен най-новото арт кино от света, част от събитието са и ново българско кино и легендарни стари филми в нов дигитализиран формат. Фестивалът се провежда със съдействието на Община Пловдив.

Предстоят фестивални ексклузивни прожекции и премиери на „Пътищата на живота“ – най-новият филм на Сали Потър с Хавиер Бардем и Салма Хайек, „Туве“ на Зайда Бергрот, посветен на прочутата художничка и писател Туве Янсон, „Сузана Андлер“ на Беноа Жако с Шарлот Генсбур, „Ундине“ на Кристиан Пецолд с Паула Беер, „Човекът, който продаде кожата си“ на Каутер Бен Хания с Моника Белучи, „Сибир“ на Ейбъл Ферара с Уилям Дефо.

В „Пътищата на живота“ режисьорката Сали Потър ни предлага мозайка от алтернативни варианти, които Лео (Хавиер Бардем) може да изживее. Почеркът на Потър – разказ без компромиси, суров и безпощаден, е една от характерните особености на нейните творби, обичани от фенове и киноспециалисти, а умението ѝ да извлича от актьорите всичко най-добро, на което са способни, е наистина възхитително. 

В „Сузана Андлер“ Шарлот Генсбур се сблъсква с дилема дали да наеме просторна вила през лятото на Френската Ривиера. Решението е свързано с житейски колебания – лъжа, любовни авантюри, необяснима и трудно осъзната безтегловност, в която витае неизвестността за бъдещето … 

Много забава ще ни предложи „Човекът с Шапката“. Един човек с шапка пътува из Франция със своя Фиат 500. Той носи със себе си снимка на непозната жена. Петима разгневени мъже го преследват със Ситроен. По време на своето бягство той научава истории за любов и омраза, слуша Шуберт, Отис Рединг и се среща с тайнствени непознати.

Любимата на много почитатели на книгите Туве Янсон ще оживее на екрана във „Туве“. Зайда Бергрот ще ни срещне с художничката и писател на детски книги, която в труден житейски момент, концетрирана върху живописта си, развива страничен проект – детски приказки, които разказва на малчугани в бомбоубежищата. Книгите на Туве Янсон са издавани в България през годините и в партньорство с „Жанет 45“ екипът на София филм фест в Пловдив е приготвил специални изненади за всички почитатели на мумините преди прожекцията.

Няколко други качествени заглавия с любими актьори също ще станат част от феста. Легендата на киното Моника Белучи ще видим във филма на Каутер Бен Хания „Човекът, който продаде кожата си“, получил високи отличия на кинофестивала във Венеция. Режисьорът Ейбъл Ферара ни предлага среща с актьорското майсторство на Уилям Дефо в „Сибир“. Дългочаканият нов филм на Томас Винтерберг „Още по едно“ също е част от програмата, в който ще видим и уникалният Мадс Микелсен.

Билетите вече са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното всеки делничен ден след 16 часа и в почивните след 11:00. Цените са 8лв, 6 лв за учащи и пенсионери, предлага се и карта за 5 прожекции на цена от 35 лв.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…