Очаквано и вторият ден от пленера „Рисувам с духа на Маестро ДиКиро!” премина под знака на творческия процес. 12-те автора рисуваха в различни зони на Къщата на Верен Стамболян. Някои избраха да е под прякото въздействие на живописните платна на ДиКиро, други творяха в двора. В раждащите се творби, освен таланта и младежкия устрем, се усещаше и респекта от съприкосновението със заряда на големия художник.

Една от участничките избра да направи портрет на музата и спътница в живота на Маестрото. Този факт развълнува г-жа Русалия Кирова, пристигнала отново при пленеристите, за да продължи да насърчава и да общува с младите таланти. Изненадващо тя отправи към тях трогателен жест - подари на всеки по една тубичка боя от последната кутия, закупена за планираните и несбъднати платна на своя съпруг.

Пленерът „Рисувам с духа на Маестро ДиКиро!”, реализиран с подкрепата на Община Пловдив,  в партньорство с НХГ „Цанко Лавренов“  завърши. От 27.05. до 06.06.  сътворените произведения ще бъдат експонирани в Къща Стамболян. Амбицията на организаторите от ОИ „Старинен Пловдив“ е в рамките на Празници на Стария град да се организира търг за продажбата им. Средствата ще се използват за закупуване на материали за различните специалности на НХГ „Цанко Лавренов" - Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…