Фестивалът Plovdiv Vibes стартира с началото на юли. Стартът бе с музикална програма и ралзични спортни и творчески активности. Музикалната програма представи жадувания от феновете на Габана нов албум ПУЛС. Уикенд програмата продължи с артистични изяви, работилници за деца, спорт и музикални изпълнения на територията на Plovdiv Stage Park - зоната за изкуство и култура в подножието на Младежки хълм.

Диджеите Hilla и LYNN разчуиха стереотипа с яки ритми в Неделя, предшествани от комедианта Врачка Илия, който се погрижи за доброто настроение на публиката. Посетителите на фестивала се присъединиха към различни демонстрации и работилници за малки и големи. Идната неделя е посветена на традиционните занаяти и ръчното творчество, като на обновената детска площадка до каменните пързалки на Бунарджика ще видим демонстрации на керамични техники от авторите Ива Иванова и Даниела Горалова. Паралелно на Младежки хълм продължава и представянето на автори в хендмейд зоната на фестивала, където ще се проведат и творчески работилници и уъркшопи.

Plovdiv Vibes представя и формата Open Stage, който дава възможност на артисти и автори, от различни сценични жанрове да се изявят. Това са улични артисти, диджеи, танцови и спортни клубове. Сцената е с отворена покана, което гарантира разнообразието и вълнуващите преживявания. Балет Електра Джуниър към Пловдивски културен институт с ръководител Маргарита Василева се представиха на сцената в понеделник - 05 юли. Децата на балет “Електра” са пример за талант, но и за упоритост, постоянство и целеустременост. Те изпълниха част от своите хореографии и представиха нов танц.

Реге гаръринга Yeah! Maina (Ямайна) представя селекторите Parapitek, Nearly Dog, Unknownman, Kappa Irie на 7-ми и 8-ми юли, като по време на събитието ще чуем Саунд система, специално конфигурирана по първообраз на оригиналната Ямайска, за да е саунда още по-въздействащ. През цялата седмицата на сцената на Plovdiv Stage park чуваме любимите пловдивски и гост-изпълнители от страната, както и неповторимите Замунда Банана бенд които забиват на сцената в петък - 09.07. Уикенд програмата на фестивала представя хендмейд зона, която дава поле за изява на различни приложни артисти и автори, работещи с естествени материали. Младежкият хълм ще представи и различни работилници за деца с текстил, рисуване и работа с рециклирани материали.

Plovdiv Vibes е фестивал с грижа за природата. По време на фестивала, партньорската организация БГ Бъди активен провокира публиката да рециклира, представяйки инсталацията “Рециклираш ли?”, част от кампанията Искам да съм полезен - Рециклирай ме” В събота - 10.07 от 11ч.до 12:30 в парк Лаута, като част от фестивала, децата могат да се включат в Градски приключения на територията на Въжен парк Лаута - ней-новият атракцион на територията на едноименния парк.

В неделния ден на детската площадка на хълм Бунарджика отново от 11ч. малки и големи ще се потопят в света на традиционните занаяти с тематични демонстрации, представени от авторите и занаятчии Ива Иванова и Даниела Горалова. Даниела ще направи демонстрация на точене на грънчарско колело, а Ива Иванова ще представи най-древната керамична техника на градене с фуршове. Не се колебайте да хванете под ръка децата и приятелите си и да се понесете по фестивалните вибрации, предоставящи възможности за нови изживявания.

Програмата на фестивала можете да следите подробно във фейсбук Plovdiv Vibes е част от дългосрочната програма на “Инкубатор” за достъпни културни събития и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…