Katatonia ще свирят в Античен театър на 17 септември, както бе планирано, без да има промени в графика, нито в пропускателния режим, съобщиха организаторите на музикален форум „Музика от вековете”. Шоуто на LAIBACH обаче се отменя за догодина заради новата вълна на пандемията от Ковид-19 в страната.

Въпреки намалената бройка на публиката и големия интерес към концертите от чужбина, билети за Katatonia все още има. Те са на цена от 50 и 65 лева и се продават в цялата мрежа на Ивентим, както и на касите в ДК „Борис Христов“, касата пред Общината, ТИЦ на Римския стадион и касата на Античния театър.

Майсторите на музикалната меланхолия Katatonia ще представят за първи път на живо музиката от супер успешният си последен албум “City Burials“, който излезе през април 2020 година. А това е голяма новина за феновете им, които от години поддържат дълбока емоционална връзка с тяхната музика.

Потвърдените им концертни дати през тази година се броят на пръсти, затова очаквания са, че за пореден път Пловдив ще бъде предпочитана дестинация за музикален туризъм на фенове от цяла Европа.

Мащабният спектакъл на LAIBACH с Оркестъра и Хора на Държавна опера Пловдив се пренасочва за септември 2022 година. Заради новата Ковид вълна, рискът за артистите е голям – за да се осъществи спектакълът, групата трябва да репетира четири дни в затворено помещение с над 80 души оркестър и хор, което крие огромен риск за всички.

За да се гарантира безопасността на участниците в концерта (на сцената трябва да излязат около 100 човека), те трябва да имат отстояние от метър и половина един от друг, което напълно променя концепцията на шоуто и мапинг спектакъла към него. LAIBACH бяха предвидили да адаптират и преобразят Античният театър чрез изключително мапинг шоу, специално подготвено за архитектурата на театъра, съобщават организаторите на музикалния форум.

Концертът Laibach с Оркестъра и Хора на Държавна опера Пловдив ще се състои през септември 2022 година, като скоро ще бъде обявена точната дата и условията за връщане на билети.

Събитията се осъществяват с подкрепата и партньорството на община Пловдив, организатор е Blue Hills Evens .

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…