Четири биса за Лука Шулич и Евгени Генчев - ВИДЕО

Таня Грозданова

Класика, филмова музика, рок и поп в интерпретации на виолончело и пиано огласиха вечерта на  7 септември най-древната сцена в града под тепетата. Един син на Пловдив – Евгени Генчев и един на Марибор – Лука Шулич се раздадоха до краен предел на Античната сцена на древния Филипопол, а преданата публика не спря да ги аплодира до края, станала на крака, пред мраморните седалки, след всяко тяхно изпълнение. Много хора останаха зад желязната ограда.

Оказа се, че всичко необходимо за една съвършена вечер на Античния театър на Трихълмието са само двама балканци, роял, чело и силна любов към музиката.

Снимки: Stanimir Petkov Photosmile

Абсолютно неподправени, без грам помпозност, по дънки, тениски и кецове, но с огромен таланта и безгранично желание, виртуозните изпълнители представиха репертоар – пътешествие от класически творби до кавъри на най-големите рок и поп хитове, както и филмова музика.

Организаторите отвориха вратите в края на концерта и допуснаха верните фенове, стоели отвън, да присъстват на последното изпълнение. Не един, не два, не три, а цели четири биса подариха Евгени и Лука на хората, дошли заради тяхната музика от различни точки на страната и света.

Двамата изпълниха интерпретация на песента на Brian Kennedy “You Raise Me Up” при първото си излизане на сцената след края на концерта.

Поклонниците им не пожелаха да ги пуснат веднага и Лука даде думата на Евгени, с когото се запознали преди 11 години, докато учели в Кралската музикална академия в Лондон. Пловдивчанинът, завършил НУМТИ “Добрин Петков”, призна че от както е в чужбина често си тананика една родна песен, след което на Трихълмието прозвуча вълнуващо “Облаче ле, бяло”,  а публиката пригласяше.

За третия си бис дуетът изпълни „My Way“ на Франк Синатра. "Това е, за да помним, че пътят на артиста не винаги е лек," обяви Лука.

“Благодарим ви, че сте тук с нас тази вечер! Благодарим ви, че споделяме, музика, страст, енергия и любов в тези странни времена! – каза на публиката словенецът Лука Шулич.

И обяви, че няма по-добър начин да завършим това вълшебство от една песен на Queen - Love of my life.

Накрая последва любимото селфи с екзалтираната публика, което всички очакват на фен страниците на твореца в социалните мрежи.

Европейското им турне SUMMER 2021 обединява музиката на Nirvana, Queen, Led Zeppelin, Metallica, Sia, Linkin Park и много вечни хитове, аранжирани за виолончело и пиано, които те изпълняват в специално подбрани красиви места на целия континент. Първите два концерта бяха в градините на кралския дворец в Pedralbes в Барселона и в Parco delle Rose в италианското градче Градо в Триесткия залив, последва ги Piazza SS Annunziata във Флоренция.

Изборът на Лука Шулич за среща с българската публика бе римския Античен театър в Пловдив. Според твореца той е равен по красота и очарование на другите европейски локации, специално селектирани за красивата музика на челиста.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…