Графити OPERA OPEN за млада публика ще се проведе от 4 до 12 юни на открито в двора на пловдивския филиал на Технически университет – София, Трети корпус. Известното пространство с изложен самолет и танк на ул „Цано Дюстабанов“ ще бъде превърнато в музикална сцена като сградата на бившия Френски колеж ще оживее със специално изработен мапинг. Опера Пловдив подготвя селектирана програма от спектакли и концерти, насочени към ученици и младежи. Основен акцент ще е премиерата на хитовия мюзикъл „Fame” (Слава), който ще бъде музикален празник за завършващите училищни класове. Проектът е нова инициатива на фестивала OPERA OPEN 2022 и е част от политиката на Опера Пловдив за представяне на програми за млади зрители и използването на алтернативни градски пространства за музикални събития.

Премиерата на световноизвестния мюзикъл "FAME"  разказва за трудния път към върховете на славата, актуалните теми  и преживяванията на група ученици, които следват мечтата си по-скоро да се докоснат до славата, да станат звезди. Сценичната версия по сценарий на Хосе Фернандес, музика Стив Маргош и текстове на Жак Леви е базирана на едноименния музикален филм от 1980 година, в който действието се развива в американски колеж за изпълнителски изкуства, където се изучава музика, танц и театър. Режисьор на мюзикъла е Петър Одаджиев, диригент - Константин Добройков, художник – Николина Костова Богданова, хороеграф – Амедео Джунта, мапинг – Петко Танчев. В спектакъла участват солисти и оркестър на Опера Пловдив и  над 25 млади изпълнители – познати лица от телевизионни формати и изгряващи звезди от Музикалната академия в Пловдив и вокални школи в страната. Училищните класове могат да празнуват заедно края на учебната година с посещение на „Fame” на 8, 9 и 10 юни от 20:30 часа.  Премиерата е в партньорство със Софийска академия за музикален театър.

Хитовият музикален проект "По-полека Симфони" на 4 юни от 20:30 часа събира оркестъра на Опера Пловдив със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ - Стоян Янкулов-Стунджи, Веселин Веселинов-Еко, Иван Лечев и Мирослав Иванов, за да открие сезона на ваканциите и морските приключения с известните песни на групата.

Подарък за геймърите е „Game Music Симфони“ на 11 юни от 20:30 часа. Почитателите на компютърните игри ще чуят за първи път на живо музиката от удостоената с наградата на Британската Академия (BAFTA) игра "Divinity: Original Sin 2" и  световния хит - играта "Baldur's Gate 3".  Композиторът и музикален директор на игрите Борислав Славов ще бъде специален гост на мултимедийния концерт и ще представи изненада за присъстващите! Диригент на оркестъра на Опера Пловдив е Константин Добройков.

Най-малките зрители са поканени на 5 и 12 юни от 18 часа на концерт-спектакъла  „БИБИДИ – БОБИДИ – БУУ“ с любими песни от филмите „Цар Лъв“, „Аладин“, „Пепеляшка“,  „Леденото кралство“, „Мери Попинс“ и др., изпълнени от малките артисти от Академията на Госпожа Опера. Режисьор е Георги Динев, художник е Адрияна Найденова, хореографи са Петя Попова и Никол Баранова.

Билети за Графити Opera Open се продават на касата на Операта, касите на Ивентим, онлайн в eventim.bg и в Grabo.bg.

Опера Пловдив изказва своите благодарности за съдействието на ръководството на Технически университет – София, филиал Пловдив

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…