Очаква ни огнена среща с носителите на LATIN GRAMMY 2019 в категорията „Най-добър танго албум“ - Quintet Astor Piazzolla. В съботната вечер на 17 юни 2023 г., Пловдив ще посрещне оригиналният ансамбъл на официалната  фондация на Астор Пиацола - вирутозите, които повече от двайсет години обикалят света, като посланици на аржентинското танго и композитора, станал негова световна емблема – Астор Пиацола.

 

На 17 юни 2023 г. концерта Quintet Astor Piazzolla - оригиналният ансамбъл на официалната фондация на Астор Пиацола ще е най-значимото и привлекателно събитие, не само в Пловдив. Факта, че тези световно признати виртуози ще представят забележителната си интерпретация на новото аржентинско танго само в града на тепетата, ще привлече музикални ценители и от много други български градове. Пловдив отново защитава титла си на културна столица на България, като ексклузивно посреща артисти от толкова висок ранг, чийто спектакъл е задължително удоволствие за всеки ценител на най-високите музикални стандарти.

 

В топлата лятна вечер, романтиката, страстта, любовта и тъгата на тангото ще обвият античната прелест на амфитеатъра и ще го превърнат в най-добрият декор за този огнен музикален спектакъл.

 

Quintet Astor Piazzolla идват в Пловдив, след като на крака са ги аплодирали супер престижните Montreux Jazz Festival, Philharmonie de Paris, Jazzopen, Ravenna Festival, Chicago Symphony Orchestra Hall, Berklee Performance Hall, Umbria Jazz Festival, Jazzfestival Basel и още десетки забележителни музикални форуми.

 

Ще имаме уникалната възможност да чуем на живо топ звездите на аржентинското танго - формация събрана лично от Лаура Ескалада Пиацола – вдовица на гениалният композитор и създател на фондация на негово име, чиято мисията е да съхранява и популяризира художественото наследство на маестрото.

 

Квинтетът, чиято структура включва класическите за Пиацола бас, цигулка, китара, пиано и бандонеон е оригиналният ансамбъл на официалната  фондация на Астор Пиацола и единственият проект, който има достъп до огромният репертоар и архив от неиздавани произведения на композитора.

 

Ще чуем всички велики теми на Пиацола, изпълнение по неподражаем начин от група, която има специална чест и привилегия единствена в света да носи неговото име!

 

Вижте какво ни очаква в Пловдив на 17 юни 2023, Античен театър
https://www.youtube.com/watch?v=ofGdKMMlMkU&t=1095s

 

Концертът на Quintet Astor Piazzolla 19.00 часа.          

 

Концертът се осъществява в партньорство с община Пловдив и е част от форума Music of the Ages.

 

Билетите са на цени от 25 лева до 65 лева в системата на Eventim.
https://www.eventim.bg/bg/bileti/quintet-astor-piazzolla-plovdiv-ancient-theatre-607585/event.html

 

142 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…