Квартетът DUPAS-KORNAZOV е уникална среща на двама признати артисти и лидери на европейската сцена, които споделят оригиналната си музика и дават воля на въображението, мелодиите и хармониите си.

С финия щрих на ритъм секцията Taslev-Goranov, музиката на квартета обхваща пълния спектър от възможни атмосфери, от замислена красота до дива буря, от нежността на детска песен до животинско бърза пулсация. Понякога много възвишена, друг път романтична и трогателна, музиката на квартета е дарена със специфична и експресивна емоция.

Камерна сцена Пловдив кани пловдивските меломани на 7  юни в 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Билети в мрежата на Ивентим и на място преди събитието.

DUPAS-KORNAZOV – това са Армел Дюпа, Георги Корназов, Васил Хаджигрудев и Стефан Горанов.

„Армел Дюпа е изключителен и нетипичен пианист. От солови изпълнения до концерти с  големи оркестри, той разказва живота си в музиката и споделя с публиката си истории, които канят всеки да се свърже със себе си.“

“Георги Корназов е вселена между България и Западния джаз, майсторска смес на неустоими мелодии, прекарани през призмата на съвременността.

” YVES DORISSON, CULTUREJAZZ “

Tрoмбониста и композитор Георги Корназов е завършва с отличие Парижката музикална академия с редица отличия и награди . Живее и работи в Париж от 95тa година.

Работи с : Vienna Art Orchestra, NDR Big Band, Paris jazz Big Band, Al Jarreau, Norma Winstone, Quincy Jones, Carla Bley, Maria Schneider

Камерна сцена Пловдив се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.
 

148 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…