В 14 къщи в Стария град ще се лее младото вино на 47 изби

Таня Грозданова

Следващите три дни в Пловдив ще се лее вино. В 15 къщи в Стария град 47 изби от цяла България правят дегустации на новата си продукция. Всички те са участници в 11-ото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“.

 

По традиция винената фиеста се откри с Дионисиево шествие. Лично богът на виното Дионис (актоьрът и директор на Кукления театър в Пловдив Виктор Бойчев) поведе колоната с менади, моми и ергени от ансамбъл Тракия.

 

На няколко места по Главната улица на града Дионис отправи покана към пловдивчани и гости на града да посетят локациите на фестивала.

 

 

„Ще се потопим в неповторимата атмосфера на Стария град, ще покажем на Европа, че сме столица на културата, тъй като култура е и на нашата трапеза, и в чашата вино,“ каза в приветствието си заместник-ректорът на Университета по хранителни технологии  проф. Йорданка Алексиева.

На откриването присъстваха: председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова, председателят на Об С-Пловдив инж. Александър Държиков, зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев и зам.-областният управител Димитър Керин.

Дефилето се организира от Съвета по туризъм в Пловдив, съвместно с Университета по хранителни технологии с подкрепата на Община Пловдив. Фестивалът продължава до неделя с богата програма. Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации, като един жетон дава право на една дегустация.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…