Комплексът за ролкови градски спортове е уникален с мултифункционална пирамида и единствения у нас басейн с дунапрен за скокове

Писна ни от чакане и празни обещания, затова взехме нещата в свои ръце, казват хората, които седят зад проекта

Съоръжението отваря врати тази събота

Ивайло Дернев

Първият в Пловдив закрит скейт парк отваря врати за почитателите на ролковите градски спортове тази събота. Третият такъв комплекс у нас, след тези в София и Варна, ще се простира на площ от 380 квадратни метра в бивше складово пространство,близо до Стъкларския завод. Той ще бъде открит с целодневни презентации, демонстрации и уроци по БМХ, кънки, скейт и тротинетки. Всичко ще се случва около множеството уреди за екстремни спортове, разположени в закрития Скейт Парк Пловдив.

В основата на проекта са шестима ентусиасти, които преди време решават да намерят подходящо пространство за реализиране на смелата си идея и да запретнат ръкави, за да я реализират в цялост. Правят го изцяло със собствени усилия и средства, обединени от една мисията- да създадат и поддържат подходяща и динамична среда за развитие на ролковите градски спортове. Идеята им е да предложат алтернатива за децата и младежите, за да могат да упражняват любимите си спортове целогодишно без значение от атмосферните условия.

„ Да, това е лична инициатива с лични средства от семейните ни бюджети и отделено лично време. Мотивацията ни е дългогодишното чакане и празни обещания, от които ни писна. Решихме да не чакаме на никого, а да вземем нещата в свои ръце”, казват авторите на проекта, все хора от кънки и БМХ средите от Пловдив и други градове.

Изграждането на парка им е отнело повече от месец. Работата е била денонощна. Съоръжението няма колони, след основен ремонт е, а подът е с ново покритие от полиран бетон. В комплекса ще има нов уред за феновете на екстремните спортове под тепетата- т.н. многофункционална пирамида за БМХ, кънки и тротинетки. Тя е подходяща за състезания от национално и международно равнище.

„Чрез този уред нивото на почитателите на различните градски ролкови спортове може да се вдигне много. Имаме общо близо 15 уреда, с различни трудности и за различни спортове, подходящи и за деца. Най-уникалното нещо в парка обаче е големият басейн с дунапрен за скокове, който е единствен по рода си в България. Той е подходящ за заучаване на трудни трикове. Искаме да осигурим безопасна и достъпна среда за всички”, допълват създателите на първия в града закрит скейт парк, който се намира на ул. „Георги Бенев”15. .

Ето и програмата на откриването в събота:

12:00ч. – Отваряне на портите
12:30ч.- Запознайте се с екипа на СКЕЙТ ПАРК ПЛОВДИВ – Презентация на проекта
13:00ч. DJ Dankis
13:00ч – 14:00ч – Безплатни уроци по Скейт, Ролери и кънки, и БМХ за деца. 7-14г. (Само с предварително записване във ФБ страница на парка)
14:00 – 14:30 – Тротинетки свободно каране
14:30 – 15:15 – Скейт
15:15 – 16:00 – БМХ
16:00ч. – DJ Brekz
16:00 – 16:45 – Кънки
17:00 – 18:00 – Супермен срещу Батман
Летяща сесия в басейна с дунапрен и награди за най-големите Батмани и Супермени.
18:00ч  КУПОН!

ВАЖНО!
За всички лица под 14год. е задължително използването на каска в парка и декларация от родител/настойник, която трябва да се подпише при първо влизане в парка.
Всички лица между 14-18 не са задължени да носят каска, но задължително трябва да се подпише декларация от родител/настойник при първо влизане в парка.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…