МОСВ да разпореди извършване на проверка дали наистина става дума за подпочвени води, настояват от кабинета на обществения посредник с писмо до Емил Димитров

Борислав Стаматов: Ситуацията е аварийна и се налага да се предприемат аварийно-спасителни мероприятия с цел запазване живота, здравето и имуществото на гражданите

Омбудсманът на Пловдив се застъпи за собствениците с наводнените обекти в Капана. Борислав Стаматов настоява в писмо до МОСВ за спешна проверка и мерки по казуса. Това става ясно от доклада на институцията за второто полугодие на миналата година.

„Ситуацията е аварийна и се налага да се предприемат аварийно-спасителни мероприятия с цел запазване живота, здравето и имуществото на гражданите,“ се казва в писмото до министър Емил Димитров.

Припомняме, че През изминалите години няколко пъти ви разказвахме за сагата на ул.Абаджийска и водата, която извира в мазетата на жителите и съдържателите на търговски обекти в квартала.

Улица „Абаджийска“ е в готовност да бутилира безплатна питейна вода с марката „Капана“

Общината чакала да мине феста в Капана, за да започне обследване на В и К мрежата

Стягат безплатен плаж в Капана (СНИМКИ и ВИДЕО)

След като сигналът за теч с висок интензитет в избите на жилищните сгради, затворени в карето между ул. „Абаджийска“, ул. „Алцеко“, ул. „Константин Стоилов“ и ул. „Кирил Попов“ в квартал „Капана“ е постъпил при обществения защитник в град Пловдив, от кабинета му извършили  оглед на място.

Било установено, че в пет сгради има обилни течове.

На някои места водата стигаше до около 50 см. Водата от избените помещения се изпомпваше с помпи и се отвеждаше в уличната канализация. В тази връзка поискахме от„В и К“ ЕООД –Пловдив да се произнесе по случая. В отговор бяхме уведомени, че е извършена проверка и „съществуващите и канализационни мрежи функционират нормално и нямат технически проблеми“, както и че наводняването в района е вследствие на подпочвени води,“ разказва инж. Борислав Стаматов - и.д. Обществен посредник на територията на община Пловдив.

По повод получения отговор и поради факта, че сградите се намират в известния пловдивски квартал „Капана“, който представлява групов паметник на културата, а наводнените сгради се намират на границата на Архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив“ и кв. „Капана“, от кабинета на обществения посредник изплащат писмо на 09.12.2020 г. до МОСВ. В него се настоява министъра на околната среда и водите да разпореди извършване на проверка.

В писмото се отбелязва, че на практика двата архитектурни ансамбъла представляват едно цяло и са под наблюдението на Министерство на културата и всякакви сондажни дейности за геоложки и хидрогеоложки проучвания по частен ред считаме за недопустими.

„Нашата оценка на фактическата обстановка бе, че създалата се ситуация е аварийна и се налага да се предприемат аварийно-спасителни мероприятия с цел запазване живота, здравето и имуществото на гражданите,“ напомни инж. Стаматов.

Към днешна дата обаче няма получен отговор-становище от МОСВ.

1 comment

  • Comment Link Afrikalı creampie bisexual Afrikalı creampie bisexual Сеп 16, 2022

    Bilgiler. 1980 kez izlendi. Kategori Yeşilçam Sex.

    Genellikle yaşça kendisine göre daha büyük erkeklerle takılan genç kız internet üzerinden bir mesaj
    alır. Bu mesajın içerisinde ona yüksek meblağ para vererek onunla takılmasını isteyen ülkenin en zengin iş adamlarından birisini olduğunu görür.
    Bu teklif başta çok.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…