Зимата е перфектното време за забава в снега и ние потърсихме къде в града и около него може да практикуваме зимни спортове

Седмицата започна снежно и всички запалени по зимните спортове се приготвиха да вадят ските и сноуборда. Екипът на дигиталния гид на Пловдив подбра няколко кадри от миналите години, когато градът под тепетата се превърна за дни в зимен курорт.

Бунарджика, алеите от върха на Младежкия хълм, стълбите на площад „Съединение” или стръмните улички в Стария град са идеалната алтернатива на пистите по зимните курорти и ако това ви се струва преувеличено, тук със сигурност може да бъде също толкова забавно. Дори не е нужно да имаш специална екипировка или шейна, за да се възползваш. Въображението няма границии и за тази цел спокойно могат да се използват найлони, стари гуми или всякакви подръчни материали. А вие сами се уверете, че смехът и приятното прекарване е гарантирано:

Архив: Под Тепето

Е, за да бъдем напълно обективни и предвид факта, че за съжаление все още тази зима не може да ни зарадва с обилно количество снежна покривка, ще уточним, че на максимум час път от Пловдив, има няколко зимни курорта. Любителите на зимните спортове може да се спуснат по пистите на Пампорово, Чепеларе или Боровец, които предлагат условия както за начинаещите, така и за запалените скиори. Доста по – близо е хижа „Здравец”, като в района са още пистите на еко хотел „Здравец” и Копривките. Бяла черква, Цигов чарк и Св Константин също са места, където може да съчетаете планинския туризъм с по едно спускане и да си направите кратко уикенд бягство.

Може да споделяте своите зимни кадри и приключения с хаштаг #lostinplovdiv.

Снимка на корицата: Ивайло Спасов

Източник: Lostinplovdiv.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…