Print this page

Със затоплянето на времето подрастващите ще прекарват по-голяма част от деня навън, а това от своя страна изиска възрастните и родителите да ги подготвят за предизвикателствата на открито и отговорностите на пътя.
Инспектор Ботьо Гиргинов от "Пътна Полиция" разказа на второкласници от учебното заведение интересни и поучителни истории, свързани с безопасността им на улицата, опасностите при разговорите с непознати и как да помогнат на друго дете в беда. Децата научиха, че за да са полезни за себе си първо трябва добре да познават района, в който живеят и учат, че трябва да са смели, но и предпазливи. Защото навън животът е различен.
На площадката по безопасност на движението служителят на "Пътна полиция" им показа как, къде и кога да пресичат, в кои случаи имат предимство и кога задължително да търсят помощ от възрастните.
В края на открития урок, който е част от инициативата на пловдивската полиция "Да пазим децата", второкласниците получиха мартенички за здраве, както повелява традицията на този ден.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…