Улично представление – флашмоб ще провокира пловдивчани на 4, 5 и 6 юни от 17:30 до 18:30 часа на ул. "Иван Вазов" (тротоарът от страната на Цар Симеонова градина между  ЖП гара и началото на пл. Централен). То носи заглавието "Дим в главата". Организатор е Сдружение „Театър на отговорността” и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града. Финансирането е по Компонент 3 „Гражданска активност“.

„Дим в главата” е улично представление – флашмоб, което акцентира на културното наследство и в частност - на тютюневите складове. Чрез изразните средства на клоунадата и съвременния танц, вниманието на случайните минувачи по улица „Иван Вазов“ , ще бъде привлечено от  актьорите,  въвлечени  в  проекта.

Темата до голяма степен е свързана със съхраняването на културната памет и бъдещето на важни за града сгради. Отношението на гражданите е от голяма значение  и неглижирането на подобни важни теми може да доведе до неблагоприятни за града резултати, считат организаторите.

Представлението няма за цел да натрапва мнение и представи какво трябва да се случва с културното наследство, а иска да обърне внимание на начина, по който се решават  тези важни за всички въпроси. Не е нужно да сме приели политиката на референдума, за да имаме право да упражняваме гражданското си право и да изразяваме мнението си.

Всяко общество заслужава страната, града или селото, в които живее. Културата, изкуството и образованието са главни катализатори за повишаване на адекватността и активността в констелацията „човек- град”.

СНЦ „Театър на отговорността” е независима организация за съвременни театрални и социално- артистични проекти. Основната и мисия е да създаде мрежа от артистични, социални и образователни структури, които да работят в партньорство по различни проекти с цел положителна социална промяна.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…