Националният институт за недвижимо културно наследство е дал съгласувателно становище за единия от подобектите на проекта „По крепостните стени на Филипопол“. Това съобщи заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев, цитиран от общинската пресслужба.

„Институтът няма забележки за „Инженеринг на обект: анастилоза, консервация, реставрация и експониране на античен комплекс „Източна порта на Филипопол“, което ще позволи на Общината за започне работа по този обект“, каза зам-кметът. До два дни положителното становище от НИНКН ще бъде получено в Община Пловдив, а в този срок от екипа на Райчев ще входират при главния архитект на Община Пловдив Димитър Ахрянов работните проекти за обекта.

След издаването на разрешение за строеж и на Акт 2, започва да тече и срокът за извършване на строително-монтажни дейности по Източната порта, като обектът е на инженеринг. Срокът е общо 660 дни, като 120 дни от тях са за проектиране, а 540 – за извършване на строителните дейности, съобщиха от екипа за управление на проекта.

Общата стойност на позиция „Инженеринг на обект: анастилоза, консервация, реставрация и експониране на античен комплекс „Източна порта на Филипопол“ е 2 843 580 лв с ДДС, като 35 820 са предвидени за проектиране, 2 790 000 са за строително-монтажни дейности и 17 760 са за авторски надзор.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…