„Адвенчър филмс“ в съдействие с „Дебют филм“ Министерство на културата започнаха подготовката за снимки на египетския филмов сериал с работно заглавие „The returnees”. Епизодите от поредицата ще бъдат заснети в Египет, Йордания и България. Жанрът на сериала е „криминална драма“, а сценарият проследява дейността на международно звено за борба с организираната престъпност, потапяйки зрителя в един остросюжетен разказ за истинската цена на свободата.

За част от епизодите, снимките ще бъдат направени в централната част на Пловдив  - в района на Цар Симеоновата градина, по ул „Гладстон“, района до Община Пловдив, около Римски стадион, по пешеходната част на Главната улица,  в Капана, и разбира се в Стария град - около Античния театър, Небет тепе и Хисар Капия и други красиви места. Снимките ще са 5 дни. Започват на 17-ти март.

Община Пловдив, в лицето на Пламен Панов – зам.-кмет по култура, археология и туризъм, Йордан Ставрев – зам.- кмет по обществен ред и Елена Кантарева – Дечева – директор на ОИ „Старинен Пловдив“ ще окажат пълна подкрепа и съдействие на екипа по отношение на логистиката на местата и осигуряване на реда и движението. Снимките ще се случат, без да се пречи на нормалния трафик и движение на хората, а движението ще бъде спирано в избраните райони в рамките до 5 минути.  

„Със сигурност, освен отлична реклама на града, процесът на заснемане на „The returnees” ще бъде интересен и любопитен за пловдивчани. Българският екип има богат опит.  През годините е работил по продукции с екипи на Discovoryq Travel Channel,  BBC, Ay Yapim, Hallmark, Canal D, Amedia и аз вярвам, че сериалът ще бъде много успешен“, убеден е заместник-кметът Пламен Панов.  

„Работата по този сериал, освен участие в един мащабен международен проект, предизвиква гордост, тъй като Пловдив бе предпочетен от египетския екип пред Букурещ и Белград. До голяма степен това се дължи и на възможностите, които градът осигурява за подобна снимачна дейност“, разказа продуцентът Тодор Николов.

За част от снимките в Пловдив пристига известният египетски актьор и телевизионен водещ Амир Карара, който е една от звездите на египетската сцена.  Бивш национал на страната по волейбол. Снимал се в екшъни и драматични филми и сериали. Звездата му изгрява след участието му в програмата Star Maker през 2002 г. Режисьор на сериала е Ахмеo Надер Джелал – също известен артист в родината си. Сценарият е на Бахер Дауидар.

 

Снимки: фейсбук страница на Амир Карара

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…